Cukormentes chokito light
Hozzávalók
Cukormentes chokito light
15 dkg margarin
150 g cukornak megfelelő édesítőszer
1 ek Dr. Oetker Őrölt zselatin
3 ek Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kb. 8 ek tej
18 dkg tejpor
1 marék mazsola
rum aroma
1 csomag natúr puffasztott rizs (100 g)
Elkészítés
Előkészítés
Helyezzünk minden hozzávalót a kezünk ügyébe, mielőtt elkezdjük a süti készítését.
Elkészítés
A margarint felolvasztjuk a tűzhelyen, hozzáadjuk a zselatinport, és kézi habverővel elkeverjük. Hozzákeverjük az édesítőszert, a kakaót, a tejet. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejport, elkeverjük, mehet bele a mazsola és ízlés szerint a rum aroma (vagy rum, ha felnőtteknek készítjük). Végül a puffasztott rizzsel átkavarjuk, hogy beigya a kakaós masszát. Kicsit hűlni hagyjuk, közben alufóliával kibélelünk egy őzgerinc formát (vagy akár egy tálcát is lehet, és akkor úgy tudjuk szeletelni, mint a sport szeletet!) Beletöltjük a masszát, hűtőbe tesszük. A legjobb másnap szelni (vagy ha reggel csináltuk, akkor már este lehet). Gyors, finom, olcsó süti, és mégcsak nem is hizlal, ha mértékkel fogyasztjuk! :)
Tálalás
Felszeletelve, ízlésesen tálaljuk. Ebből a mennyiségből 1 őzgerinc formát tudunk megtölteni.
Alternatív elkészítés
A mazsolát érdemes előtte lemosni, és egy kis rumba vagy rumaromába beáztatni, hogy megszívja magát a folyadékkal.
Kedvencnek jelölöm
Cukormentes chokito light
Hozzávalók
Cukormentes chokito light
15 dkg margarin
150 g cukornak megfelelő édesítőszer
kb. 8 ek tej
18 dkg tejpor
1 marék mazsola
rum aroma
1 csomag natúr puffasztott rizs (100 g)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Helyezzünk minden hozzávalót a kezünk ügyébe, mielőtt elkezdjük a süti készítését.
Elkészítés
A margarint felolvasztjuk a tűzhelyen, hozzáadjuk a zselatinport, és kézi habverővel elkeverjük. Hozzákeverjük az édesítőszert, a kakaót, a tejet. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejport, elkeverjük, mehet bele a mazsola és ízlés szerint a rum aroma (vagy rum, ha felnőtteknek készítjük). Végül a puffasztott rizzsel átkavarjuk, hogy beigya a kakaós masszát. Kicsit hűlni hagyjuk, közben alufóliával kibélelünk egy őzgerinc formát (vagy akár egy tálcát is lehet, és akkor úgy tudjuk szeletelni, mint a sport szeletet!) Beletöltjük a masszát, hűtőbe tesszük. A legjobb másnap szelni (vagy ha reggel csináltuk, akkor már este lehet). Gyors, finom, olcsó süti, és mégcsak nem is hizlal, ha mértékkel fogyasztjuk! :)
Tálalás
Felszeletelve, ízlésesen tálaljuk. Ebből a mennyiségből 1 őzgerinc formát tudunk megtölteni.
Alternatív elkészítés
A mazsolát érdemes előtte lemosni, és egy kis rumba vagy rumaromába beáztatni, hogy megszívja magát a folyadékkal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?