Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Narancsgolyó

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Narancsgolyó
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Kekszből készült sütemények

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

  • 100 g darált kekszmorzsa vagy sütimaradék
  • kb. 4-6 evőkanál narancslikőr

A díszítéshez

Ezenkívül

  • sütőpapír

Elkészítés

Elkészítés:

A kekszmorzsához először csak 4 evőkanál likőrt adunk, majd kézzel összegyúrjuk úgy, hogy nedves, formázható masszát kapjunk. Ha a kekszmorzsák nem tapadnak össze, adjunk hozzá még egy kis likőrt. A masszát hengerré formázzuk, és 8 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd mindegyikből 1-1 golyót formázunk.

Díszítés:

A tortabevonót durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. Villával minden golyót megmártunk a tortabevonóban (esetleg a tortabevonót teáskanál segítségével adagolhatjuk a golyókra), a tál szélén leütögetjük, és jól lecsöpögtetjük. Kevés reszelt narancshéjjal megszórjuk, és sütőpapírra tesszük. 
Javaslat: Ha a tortabevonó túlságosan megszilárdulna, akkor gőz fölött ismét megolvaszthatjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A süteménygolyó jól záró dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
Alkoholmentes variációként likőr helyett narancslevet is használhatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!