Sütinyalóka
Hozzávalók
Sütinyalóka
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 ek. nutella
tej
olvasztott csokoládé
hurkapálcika, vagy nyalóka pálcika
Elkészítés
Elkészítés
A kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a Nutellát és a tejet (annyi tejet amennyitől még kemény lesz, de jól formázható marad) alaposan összegyúrtam.
Mikor kész lett, előkészítettem a hurkapálcikákat és olvasztottam fel egy kevés csokit. A masszából golyókat formáztam és a hurkapálca végét belemártottam a csokiba, majd a golyót rászúrtam (a csoki lényeges, mert ez a ragasztó funkcióját tölti be) Miután kész lett kb. fél órára hűtőbe tettem dermedni, úgy, hogy a nyalókák ne érjenek össze. Majd felolvasztottam a csokit, ami lehet tej, ét, de fehér csoki is és egyesével bevontam vele a nyalókákat majd ismét a hűtőbe tettem dermedni (itt is ügyelve, hogy ne érjenek össze) Még mielőtt megdermedne lehet rá cukorgyöngyöket is tenni.
Mikor kész lett, előkészítettem a hurkapálcikákat és olvasztottam fel egy kevés csokit. A masszából golyókat formáztam és a hurkapálca végét belemártottam a csokiba, majd a golyót rászúrtam (a csoki lényeges, mert ez a ragasztó funkcióját tölti be) Miután kész lett kb. fél órára hűtőbe tettem dermedni, úgy, hogy a nyalókák ne érjenek össze. Majd felolvasztottam a csokit, ami lehet tej, ét, de fehér csoki is és egyesével bevontam vele a nyalókákat majd ismét a hűtőbe tettem dermedni (itt is ügyelve, hogy ne érjenek össze) Még mielőtt megdermedne lehet rá cukorgyöngyöket is tenni.
Kedvencnek jelölöm
Sütinyalóka
Hozzávalók
Sütinyalóka
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
3 ek. nutella
tej
olvasztott csokoládé
hurkapálcika, vagy nyalóka pálcika
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a Nutellát és a tejet (annyi tejet amennyitől még kemény lesz, de jól formázható marad) alaposan összegyúrtam.
Mikor kész lett, előkészítettem a hurkapálcikákat és olvasztottam fel egy kevés csokit. A masszából golyókat formáztam és a hurkapálca végét belemártottam a csokiba, majd a golyót rászúrtam (a csoki lényeges, mert ez a ragasztó funkcióját tölti be) Miután kész lett kb. fél órára hűtőbe tettem dermedni, úgy, hogy a nyalókák ne érjenek össze. Majd felolvasztottam a csokit, ami lehet tej, ét, de fehér csoki is és egyesével bevontam vele a nyalókákat majd ismét a hűtőbe tettem dermedni (itt is ügyelve, hogy ne érjenek össze) Még mielőtt megdermedne lehet rá cukorgyöngyöket is tenni.
Mikor kész lett, előkészítettem a hurkapálcikákat és olvasztottam fel egy kevés csokit. A masszából golyókat formáztam és a hurkapálca végét belemártottam a csokiba, majd a golyót rászúrtam (a csoki lényeges, mert ez a ragasztó funkcióját tölti be) Miután kész lett kb. fél órára hűtőbe tettem dermedni, úgy, hogy a nyalókák ne érjenek össze. Majd felolvasztottam a csokit, ami lehet tej, ét, de fehér csoki is és egyesével bevontam vele a nyalókákat majd ismét a hűtőbe tettem dermedni (itt is ügyelve, hogy ne érjenek össze) Még mielőtt megdermedne lehet rá cukorgyöngyöket is tenni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?