Kakaós-meggyes sütés nélkül
Hozzávalók
Tészta:
102 g vaj
5-6 ek. cukor
5 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tojás
kb. 1 dl tej
500 g darált keksz
4 ek. lekvár
2 ek. rumaroma
Krém:
2 üveg meggybefőtt
2 csomag puncspuding
6 ek. cukor
Csoki öntet:
2 db tortabevonó tejcsoki
0,5 dl tej
0,5 ek. Dr. Oetker Aroma rum
Elkészítés
Előkészítés
Előkészítjük a hozzávalókat, és egy mélyebb falú tálcát.
A meggybefőttekről leöntjük a levet egy edénybe, amibe főzzük a krémet.
A meggybefőttekről leöntjük a levet egy edénybe, amibe főzzük a krémet.
Elkészítés
TÉSZTA KÉSZÍTÉS
Lábasban a vajat megolvasztjuk, bele a cukrot, kakaót és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsurgatjuk az felvert tojást, 1-2 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A többi hozzávalót kézzel belekeverjük és a tejet úgy adagoljuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, ne legyen nagyon ragacsos.
KRÉM KÉSZÍTÉS:
A hideg meggylébe belekeverjük a pudingporokat, csomómentesre, és elkezdjük főzni, míg be nem sűrűsödik. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a cukrot és a meggyet. (a meggyet én most kihagytam, mert megmaradt meggylevet használtam) Langyosra hűtjük.
CSOKI ÖNTET:
A tejben megolvasztjuk a csokikat, főzzük kb. fél percig. Mikor jó sűrű krémes lehúzzuk a gázról és beleteszünk egy kis rumaromát.
ÖSSZEÁLLÍTÁS.
Kevés kekszmorzsát szórunk a tálca aljára, és beleegyengetjük a tésztát a kezünkkel.
Rákenjük a krémet, és melegen rácsurgatjuk a csokiöntetet a tetejére.
Lábasban a vajat megolvasztjuk, bele a cukrot, kakaót és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsurgatjuk az felvert tojást, 1-2 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A többi hozzávalót kézzel belekeverjük és a tejet úgy adagoljuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, ne legyen nagyon ragacsos.
KRÉM KÉSZÍTÉS:
A hideg meggylébe belekeverjük a pudingporokat, csomómentesre, és elkezdjük főzni, míg be nem sűrűsödik. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a cukrot és a meggyet. (a meggyet én most kihagytam, mert megmaradt meggylevet használtam) Langyosra hűtjük.
CSOKI ÖNTET:
A tejben megolvasztjuk a csokikat, főzzük kb. fél percig. Mikor jó sűrű krémes lehúzzuk a gázról és beleteszünk egy kis rumaromát.
ÖSSZEÁLLÍTÁS.
Kevés kekszmorzsát szórunk a tálca aljára, és beleegyengetjük a tésztát a kezünkkel.
Rákenjük a krémet, és melegen rácsurgatjuk a csokiöntetet a tetejére.
Tálalás
10 fő-re.
Tárolás
Hűtőbe tesszük.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós-meggyes sütés nélkül
Hozzávalók
Tészta:
102 g vaj
5-6 ek. cukor
1 tojás
kb. 1 dl tej
500 g darált keksz
4 ek. lekvár
2 ek. rumaroma
Krém:
2 üveg meggybefőtt
2 csomag puncspuding
6 ek. cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Előkészítjük a hozzávalókat, és egy mélyebb falú tálcát.
A meggybefőttekről leöntjük a levet egy edénybe, amibe főzzük a krémet.
A meggybefőttekről leöntjük a levet egy edénybe, amibe főzzük a krémet.
Elkészítés
TÉSZTA KÉSZÍTÉS
Lábasban a vajat megolvasztjuk, bele a cukrot, kakaót és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsurgatjuk az felvert tojást, 1-2 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A többi hozzávalót kézzel belekeverjük és a tejet úgy adagoljuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, ne legyen nagyon ragacsos.
KRÉM KÉSZÍTÉS:
A hideg meggylébe belekeverjük a pudingporokat, csomómentesre, és elkezdjük főzni, míg be nem sűrűsödik. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a cukrot és a meggyet. (a meggyet én most kihagytam, mert megmaradt meggylevet használtam) Langyosra hűtjük.
CSOKI ÖNTET:
A tejben megolvasztjuk a csokikat, főzzük kb. fél percig. Mikor jó sűrű krémes lehúzzuk a gázról és beleteszünk egy kis rumaromát.
ÖSSZEÁLLÍTÁS.
Kevés kekszmorzsát szórunk a tálca aljára, és beleegyengetjük a tésztát a kezünkkel.
Rákenjük a krémet, és melegen rácsurgatjuk a csokiöntetet a tetejére.
Lábasban a vajat megolvasztjuk, bele a cukrot, kakaót és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsurgatjuk az felvert tojást, 1-2 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A többi hozzávalót kézzel belekeverjük és a tejet úgy adagoljuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, ne legyen nagyon ragacsos.
KRÉM KÉSZÍTÉS:
A hideg meggylébe belekeverjük a pudingporokat, csomómentesre, és elkezdjük főzni, míg be nem sűrűsödik. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a cukrot és a meggyet. (a meggyet én most kihagytam, mert megmaradt meggylevet használtam) Langyosra hűtjük.
CSOKI ÖNTET:
A tejben megolvasztjuk a csokikat, főzzük kb. fél percig. Mikor jó sűrű krémes lehúzzuk a gázról és beleteszünk egy kis rumaromát.
ÖSSZEÁLLÍTÁS.
Kevés kekszmorzsát szórunk a tálca aljára, és beleegyengetjük a tésztát a kezünkkel.
Rákenjük a krémet, és melegen rácsurgatjuk a csokiöntetet a tetejére.
Tálalás
10 fő-re.
Tárolás
Hűtőbe tesszük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?