Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Perőcsényi Mama fagyija

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Perőcsényi Mama fagyija

2 tasak Ostya Tortalap (2*100 g)

1. Krém:

2 dl tej
2 ek. liszt
4 db tojás
5 ek. kristálycukor

2. Krém:

25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Bevonáshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az ostya lapot először hosszába ketté vágjuk, majd keresztbe 3 részre. (Egy lapból 6 db kis téglalap lesz.) Mindet feldaraboljuk, így 72 db lesz.
A tojásokat szétválasztjuk.
A margarinos krémet a cukrokkal habosra keverjük.

Elkészítés

Keresünk egy akkora fazekat amire bőven ráférnek a lapok. Vizet teszünk bele, és ráhelyezünk egy akkora konyharuhát, hogy ne lógjon le. (Nehogy megégjen.) Kifeszítve rákötjük spárgával a perem alatt, majd felforraljuk a vizet, erre helyezünk egy kis lapot. Mikor kicsit megpuhul, gyorsan tölcsért formálunk belőle. Ezt ismételjük, amíg el nem fogy a lap. A tölcséreket egymásba lehet rakni, és jóval előbb meglehet csinálni.
A tojássárgáját a liszttel, és a tejjel elkeverjük, és sűrűre főzzük.
A tojás fehérjét habüstbe tesszük, és az 5 evőkanál cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
A két főzött krémet lazán összekeverjük, és a kihűlt
margarinos krémhez adagoljuk. Ezzel töltjük meg a tölcséreket. A megmelegített csokimázba nyomjuk. Szépen sorba rakva hűlni hagyjuk.

Tálalás

72 db lesz belőle.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Én most csináltam először. Nem akartak szépen sorba állni, és a csoki máz is néha elkenődött, de nagyon finom lett. Ezt nevezik téli fagyinak is.
Perőcsényi Mama fagyija Perőcsényi Mama fagyija Perőcsényi Mama fagyija Perőcsényi Mama fagyija Perőcsényi Mama fagyija

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!