Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananász charlotte

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótatésztához:

3 tojás
1 tojássárgája
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál tej

Az alsó laphoz:

150 g étcsokoládé

A töltelékhez:

2 kisdoboz ananászkarika (dobozonként 140 g)
600 ml tejszín
2 tasak főzés nélkül készíthető vaníliaízű pudingpor
7 db raffaello

A díszítéshez:

5 db raffaello
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tésztához a tojásokat és a tojássárgáját robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot elvegyítjük és 1 perc elteltével beleszórjuk, majd még 2 percig keverjük.
2. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elvegyítjük, a tojáskrémre szitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton gyorsan belekeverjük. Végül a tejet is hozzákeverjük. A tésztát (30 × 40 cm-es, kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk és azonnal a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütőnél: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
3. A piskótalapot a tepsi oldalától elválasztjuk, majd közvetlenül a munkalapra borítjuk, hogy a felületén képződött vékony hártya a felgöngyölítésnél leváljon. A piskótát a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
4. Az alsó laphoz a csokoládét durvára feldaraboljuk, kis edényben, nem túl forró vízfürdőben simára keverjük, és kissé hűlni hagyjuk. Végül (26 cm átmérőjű, kikent, sütőpapírral borított) tortaforma aljára töltjük, és azon elosztjuk.
5. A töltelékhez az ananászt szűrőben lecsöpögtetjük. A tejszínt a habfixálóval és a pudingporral kemény habbá verjük. A sütőpapírt a tésztáról lehúzzuk. A piskótát a munkalapról lehúzzuk, ügyelve, hogy közben a barna hártyát is eltávolítsuk. A tejszínes masszából 5-6 evőkanálnyival a piskótalapot vékonyan megkenjük és a lapot a hosszanti oldala mentén feltekerjük. A roládot 20 db kb. 2 cm széles szeletre vágjuk.
6. A szeleteket a tortakarika mentén a még meg nem szilárdult csokoládélapra állítjuk, és az alját a szeletekkel kirakjuk. A fekvő szeleteken az ananászkarikákat elosztjuk. Ha szükséges, néhány karikát a kívánt formára vágunk. A 7 db kókuszgolyót felaprítjuk és a maradék tejszínes masszába forgatjuk. A masszát a torta belsejébe töltjük és elsimítjuk. A tortát 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
7. Miközben a tortát tortástálra áttesszük, a csokoládélap alatti sütőpapírt eltávolítjuk. A kókuszgolyókat félbevágjuk, és tetszés szerint elosztjuk a torta tetején.
Ananász charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!