Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános csokoládétorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

30 g Rama
2 darab tojás (közepes méretű)
50 g cukor
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

400 ml hideg tej
4 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Ezenkívül:

kb. 2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Díszítéshez:

kb. 1 púpos teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés.

Egy kisebb kapcsos sütőformát (kb. 18 cm átmérő) kivajazunk és sütőpapírral bélelünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához a margarint és a marcipánt egy főzőedényben állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg krémes állagú lesz, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot fokozatosan a masszához adjuk és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a konyhai robotgép alacsony fokozatán a masszához keverjük. Végül a margarinos marcipán masszát is a tésztához adjuk. A tésztát a kapcsos sütőformában (18 cm Ø) egyenletesen elsimítjuk.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a sütemény sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, és a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük. A krémhez a tortakrémport a tej és a mandulalikőr (4 evőkanál) hozzáadásával, konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 3 percig verjük. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és mandulalikőrrel (2 evőkanál) meglocsoljuk. A tortát a maradék krémmel bevonjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítéshez meghintjük holland kakaóporral.

Tipp:

A torta lefagyasztható.
A Marcipános csokoládétorta alig egy óra alatt elkészíthető, nyolcszeletes finomság családi ünnepekre, kiemelt alkalmakra, jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!