Málnás-csokis szívtorta a'la Becca
Hozzávalók
Piskótához:
Csokis krémhez:
Málnás krémhez:
Közé:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Megfőzzük közben a pudingot, beletesszük a csipet fahéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverünk a felvert Hulalából kb. 2 dl-nyit (azaz 2/5 részét).
A joghurtot összekeverjük egy hőálló tálban a porcukorral (kb. 4-5 ek.) és a zselatinporral. Meglangyosítjuk egy kicsit a mikróban, majd hozzákeverünk a felvert Hulalából szintén 2/5-öd részét, és hozzáadjuk a málna egy részét (lehet fagyasztottat is).
A rétegezés: félbevágjuk a piskótát, miután kihűlt. Erre jön a csokis krém, majd egy réteg babapiskóta (nem kell semmibe sem mártani), majd a málnás krém, és végül a piskóta a tetejére. Az oldalát kevés kihagyott csokis krémmel kenjük meg. Étcsokit olvasztunk kevés olajjal egy müzlis tálkában a mikróban, ez kerül a legtetejére, majd díszítjük a kimaradt málnával (ha szép szemek), tejszínhabbal, aprított mogyoróval és citromfűvel (nem muszáj). Jó étvágyat hozzá! :)
Alternatív elkészítés
Málnás-csokis szívtorta a'la Becca
Hozzávalók
Csokis krémhez:
Málnás krémhez:
Közé:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Megfőzzük közben a pudingot, beletesszük a csipet fahéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverünk a felvert Hulalából kb. 2 dl-nyit (azaz 2/5 részét).
A joghurtot összekeverjük egy hőálló tálban a porcukorral (kb. 4-5 ek.) és a zselatinporral. Meglangyosítjuk egy kicsit a mikróban, majd hozzákeverünk a felvert Hulalából szintén 2/5-öd részét, és hozzáadjuk a málna egy részét (lehet fagyasztottat is).
A rétegezés: félbevágjuk a piskótát, miután kihűlt. Erre jön a csokis krém, majd egy réteg babapiskóta (nem kell semmibe sem mártani), majd a málnás krém, és végül a piskóta a tetejére. Az oldalát kevés kihagyott csokis krémmel kenjük meg. Étcsokit olvasztunk kevés olajjal egy müzlis tálkában a mikróban, ez kerül a legtetejére, majd díszítjük a kimaradt málnával (ha szép szemek), tejszínhabbal, aprított mogyoróval és citromfűvel (nem muszáj). Jó étvágyat hozzá! :)
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?