Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Málnás-csokis szívtorta a'la Becca

becca28 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2874-becca28
Málnás-csokis szívtorta a'la Becca
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskótához

Csokis krémhez

Málnás krémhez

Közé

  • babapiskóta

Díszítés

  • étcsoki
  • málna
  • aprított mogyoró
  • citromfű
  • tejszínhab
becca28 becca28 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Elkészítjük a kakaós piskótát: legelőször bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval felverjük a robotgéppel, és 1-2 ek. cukorral. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel felverjük kézi habverővel, külön tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport, és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Finoman összeforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot is vele, míg egynemű nem lesz. Sütőpapírt vágunk a forma aljába (szív alakú tortaforma), és beleöntjük a masszát. 5 percig sütjük 220 fokon, majd levesszük 180 fokra, kb. fél órát sül összesen.
Megfőzzük közben a pudingot, beletesszük a csipet fahéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverünk a felvert Hulalából kb. 2 dl-nyit (azaz 2/5 részét).
A joghurtot összekeverjük egy hőálló tálban a porcukorral (kb. 4-5 ek.) és a zselatinporral. Meglangyosítjuk egy kicsit a mikróban, majd hozzákeverünk a felvert Hulalából szintén 2/5-öd részét, és hozzáadjuk a málna egy részét (lehet fagyasztottat is).
A rétegezés: félbevágjuk a piskótát, miután kihűlt. Erre jön a csokis krém, majd egy réteg babapiskóta (nem kell semmibe sem mártani), majd a málnás krém, és végül a piskóta a tetejére. Az oldalát kevés kihagyott csokis krémmel kenjük meg. Étcsokit olvasztunk kevés olajjal egy müzlis tálkában a mikróban, ez kerül a legtetejére, majd díszítjük a kimaradt málnával (ha szép szemek), tejszínhabbal, aprított mogyoróval és citromfűvel (nem muszáj). Jó étvágyat hozzá! :)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Lehet más gyümölccsel is készíteni!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!