Tejcsokoládés-málnás torta török mogyoróval és csokoládétojással
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A töltéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a tojássárgáját a cukorral gőz fölött addig főzzük, míg körülbelül 60-70 fokos nem lesz (ha belenyúlunk, akkor már forrónak érezzük). A gőzről levéve kihűlésig habbá verjük.
A tejcsokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, a behűtött tejszínt kemény habbá verjük. A tojássárgájás részhez öntjük a csokoládét és a tejszínhab negyedét, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük az egészet, míg sima masszát nem kapunk. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tejszínhabot.
Az alsó piskótalapot megkenjük 2 evőkanál málnalekvárral, majd a tejcsokoládés krémmel, és megszórjuk az aprított mogyoró felével. Így rétegezzük tovább, egy kevés krémet félreteszünk a torta körbekenéséhez. Díszítésként félbevágott vagy kisebb méretű csokoládétojásokat, illetve aprított mogyorót használhatunk.
Tejcsokoládés-málnás torta török mogyoróval és csokoládétojással
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A töltéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a tojássárgáját a cukorral gőz fölött addig főzzük, míg körülbelül 60-70 fokos nem lesz (ha belenyúlunk, akkor már forrónak érezzük). A gőzről levéve kihűlésig habbá verjük.
A tejcsokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, a behűtött tejszínt kemény habbá verjük. A tojássárgájás részhez öntjük a csokoládét és a tejszínhab negyedét, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük az egészet, míg sima masszát nem kapunk. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tejszínhabot.
Az alsó piskótalapot megkenjük 2 evőkanál málnalekvárral, majd a tejcsokoládés krémmel, és megszórjuk az aprított mogyoró felével. Így rétegezzük tovább, egy kevés krémet félreteszünk a torta körbekenéséhez. Díszítésként félbevágott vagy kisebb méretű csokoládétojásokat, illetve aprított mogyorót használhatunk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?