Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejcsokoládés-málnás torta török mogyoróval és csokoládétojással

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

4 tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál étolaj
8 dkg liszt

A krémhez:

3 tojássárgája
6 dkg cukor
20 dkg tejcsokoládé
2,5 dl hideg habtejszín

A töltéshez:

6 evőkanál málnalekvár
10-15 dkg pörkölt török mogyoró (aprítva)
csokoládé tojások
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjét habbá verjük a fele cukorral, a tojássárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével, a vaníliás cukorral és az étolajjal. Óvatosan összeforgatjuk a habot a sárgájás résszel, majd rászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet is. Három darab körülbelül 20 cm átmérőjű kerek lapot készítünk belőle, és 180 °C-os sütőben egyenként 12 percig sütjük őket.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral gőz fölött addig főzzük, míg körülbelül 60-70 fokos nem lesz (ha belenyúlunk, akkor már forrónak érezzük). A gőzről levéve kihűlésig habbá verjük.
A tejcsokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, a behűtött tejszínt kemény habbá verjük. A tojássárgájás részhez öntjük a csokoládét és a tejszínhab negyedét, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük az egészet, míg sima masszát nem kapunk. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tejszínhabot.
Az alsó piskótalapot megkenjük 2 evőkanál málnalekvárral, majd a tejcsokoládés krémmel, és megszórjuk az aprított mogyoró felével. Így rétegezzük tovább, egy kevés krémet félreteszünk a torta körbekenéséhez. Díszítésként félbevágott vagy kisebb méretű csokoládétojásokat, illetve aprított mogyorót használhatunk.
Tejcsokoládés-málnás torta török mogyoróval és csokoládétojással

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!