Marcipános Csokitorta
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Marcipánbevonathoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
2. A tésztához a darált mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, tányérra öntve kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.
3. A puha vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Krémmé keverjük.
4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, mindegyikkel legalább fél percig keverjük. A kakaós lisztet két adagban, a whiskyvel vagy rummal felváltva, közepes fokozaton a vajkrémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát is.
5. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és megsütjük 180 °C-on 60-70 percig.
7. A töltelékhez a marcipánmasszát nagyon finomra vágjuk, vagy lereszeljük. Tálba tesszük, és hozzáadjuk a vaj felét. Kézi robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék vajat is, és habosra keverjük. Apránként belekeverjük a porcukrot és a sárgabaracklekvárt.
8. A tortát recés késsel vízszintesen kétszer elvágjuk (ha a teteje nem lenne elég lapos, késsel egyenesre vágjuk). A vajas marcipánkrémet háromfelé osztjuk. A két alsó lapot megkenjük egy-egy adagnyival, majd a tortát összeállítjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
9. A marcipánbevonathoz a marcipánmasszát összegyúrjuk és porcukorral, majd kettéosztjuk. A munkafelületet porcukorral behintjük. Az egyik adagot egy 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és ráfektetjük a tortára. A maradékot egy kb. 7 x 60 cm-es csíkká nyújtjuk. A csíkot felgörgetjük a nyújtófára, átemeljük a tortához, és az oldala mentén legörgetjük. Kissé bele is nyomjuk a krémbe. A felesleges széleket levágjuk, a két marcipánlap találkozásánál a széleket kézzel vagy kiskanállal lenyomkodjuk. A tortát hideg helyre tesszük.
10. A díszítéshez a tortát áttesszük egy rácsara.
Díszítés:
1. A csokit felaprítjuk, a tejszínt megmelegítjük, de nem forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a csokit. 1 percig állni hagyjuk, majd habverővel sima krémmé keverjük. Hűlni hagyjuk. Amikor sűrűn folyós, ráöntjük a tortára és hagyjuk lecsorogni a felesleget.
2. A kakaót finom szűrővel a tortára szitáljuk, közben a rácsot kissé ferdén tartjuk, hogy a torta oldalára is jusson. A tortát áttesszük egy tortatálra.
Marcipános Csokitorta
Hozzávalók
Tészta:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A tésztához a darált mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, tányérra öntve kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.
3. A puha vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Krémmé keverjük.
4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, mindegyikkel legalább fél percig keverjük. A kakaós lisztet két adagban, a whiskyvel vagy rummal felváltva, közepes fokozaton a vajkrémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát is.
5. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és megsütjük 180 °C-on 60-70 percig.
7. A töltelékhez a marcipánmasszát nagyon finomra vágjuk, vagy lereszeljük. Tálba tesszük, és hozzáadjuk a vaj felét. Kézi robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék vajat is, és habosra keverjük. Apránként belekeverjük a porcukrot és a sárgabaracklekvárt.
8. A tortát recés késsel vízszintesen kétszer elvágjuk (ha a teteje nem lenne elég lapos, késsel egyenesre vágjuk). A vajas marcipánkrémet háromfelé osztjuk. A két alsó lapot megkenjük egy-egy adagnyival, majd a tortát összeállítjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
9. A marcipánbevonathoz a marcipánmasszát összegyúrjuk és porcukorral, majd kettéosztjuk. A munkafelületet porcukorral behintjük. Az egyik adagot egy 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és ráfektetjük a tortára. A maradékot egy kb. 7 x 60 cm-es csíkká nyújtjuk. A csíkot felgörgetjük a nyújtófára, átemeljük a tortához, és az oldala mentén legörgetjük. Kissé bele is nyomjuk a krémbe. A felesleges széleket levágjuk, a két marcipánlap találkozásánál a széleket kézzel vagy kiskanállal lenyomkodjuk. A tortát hideg helyre tesszük.
10. A díszítéshez a tortát áttesszük egy rácsara.
Díszítés:
1. A csokit felaprítjuk, a tejszínt megmelegítjük, de nem forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a csokit. 1 percig állni hagyjuk, majd habverővel sima krémmé keverjük. Hűlni hagyjuk. Amikor sűrűn folyós, ráöntjük a tortára és hagyjuk lecsorogni a felesleget.
2. A kakaót finom szűrővel a tortára szitáljuk, közben a rácsot kissé ferdén tartjuk, hogy a torta oldalára is jusson. A tortát áttesszük egy tortatálra.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?