Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános Csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

100 g hámozott darált mandula
250 g liszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
220 g puha vaj
170 g cukor
csipetnyi só
4 tojás
50 ml whisky vagy barna rum

Töltelék:

125 g puha vaj
100 g porcukor
20 g sárgabaracklekvár

Marcipánbevonathoz:

70 g porcukor

Díszítéshez:

150 g étcsoki
150 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Sütőpapírból levágunk egy kb. 62 cm hosszú darabot. Hosszában kétszer összehajtjuk, így kb. 12-13 cm széles csíkot kapunk. A tortaforma alját kivajazzuk, az oldalát a sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
2. A tésztához a darált mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, tányérra öntve kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.
3. A puha vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Krémmé keverjük.
4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, mindegyikkel legalább fél percig keverjük. A kakaós lisztet két adagban, a whiskyvel vagy rummal felváltva, közepes fokozaton a vajkrémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát is.
5. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és megsütjük 180 °C-on 60-70 percig.
7. A töltelékhez a marcipánmasszát nagyon finomra vágjuk, vagy lereszeljük. Tálba tesszük, és hozzáadjuk a vaj felét. Kézi robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék vajat is, és habosra keverjük. Apránként belekeverjük a porcukrot és a sárgabaracklekvárt.
8. A tortát recés késsel vízszintesen kétszer elvágjuk (ha a teteje nem lenne elég lapos, késsel egyenesre vágjuk). A vajas marcipánkrémet háromfelé osztjuk. A két alsó lapot megkenjük egy-egy adagnyival, majd a tortát összeállítjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
9. A marcipánbevonathoz a marcipánmasszát összegyúrjuk és porcukorral, majd kettéosztjuk. A munkafelületet porcukorral behintjük. Az egyik adagot egy 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és ráfektetjük a tortára. A maradékot egy kb. 7 x 60 cm-es csíkká nyújtjuk. A csíkot felgörgetjük a nyújtófára, átemeljük a tortához, és az oldala mentén legörgetjük. Kissé bele is nyomjuk a krémbe. A felesleges széleket levágjuk, a két marcipánlap találkozásánál a széleket kézzel vagy kiskanállal lenyomkodjuk. A tortát hideg helyre tesszük.
10. A díszítéshez a tortát áttesszük egy rácsara.
Díszítés:
1. A csokit felaprítjuk, a tejszínt megmelegítjük, de nem forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a csokit. 1 percig állni hagyjuk, majd habverővel sima krémmé keverjük. Hűlni hagyjuk. Amikor sűrűn folyós, ráöntjük a tortára és hagyjuk lecsorogni a felesleget.
2. A kakaót finom szűrővel a tortára szitáljuk, közben a rácsot kissé ferdén tartjuk, hogy a torta oldalára is jusson. A tortát áttesszük egy tortatálra.
Marcipános Csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!