Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Háromszínű csokitorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Háromszínű csokitorta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Trüffel krém

  • 300 g tejcsokoládé
  • 300 g habtejszín
  • 50 g Rama
  • Kb. 2 evőkanál konyak (ízlés szerint)

Világos krém

  • 150 g fehér csokoládé
  • 150 g habtejszín
  • 50 g Rama

Kevert tészta

Ezenkívül

  • 50 g fehércsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

26 cm átmérőjű tortaformához

  • Kevés zsiradék
  • Sütőpapír

Elkészítés

Előkészítés

A krémeket előző nap elkészítjük.

Elkészítés

Trüffel krém:
A csokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokit hozzáadjuk. Addig keverjük, míg a csoki fel nem olvad, utána elkeverjük benne a margarint is, majd ízlés szerint a konyakot hozzáadjuk. A csokikrémet egy tálba tesszük, és éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.

Világos krém:
A fehércsokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokoládét elkeverjük benne. Addig keverjük, míg fel nem olvad, majd hozzáadjuk a margarint. A krémet egy tálba tesszük, és éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk.

Kevert tészta:
A csatos tortaforma alját kivajazzuk, és sütőpapírral befedjük. A sütőt előmelegítjük.

A margarint konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot és azzal is jól elkeverjük. A tojásokat egyenként, kb. fél percenként hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és kis adagokban közepes fokozaton keverve a masszához adjuk. Végül a reszelt csokoládét is beletesszük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső rácsára helyezzük, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült tésztáról lecsatoljuk a sütőforma szélét, egy sütőrácsra borítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt a tészta aljáról. A tésztát hűlni hagyjuk.

A tésztaalapot egy tortatartóra helyezzük, és körbevesszük a megtisztított sütőforma szélével vagy egy tortagyűrűvel.

Töltelék:
A lehűtött világos krémet a robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton felverjük, és megtöltünk vele egy nyomózsákot (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel). A tésztaalapra 3 kört nyomunk kb. 1,5 cm távolságra egymástól. A kihűlt trüffel krémet ugyancsak felverjük, egy nyomózsák segítségével (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel) kb. felét az üresen hagyott helyekre töltjük. A maradék trüffel krémet egy habkártyával a tetején elsimítjuk, úgy, hogy a fehér gyűrűket befedje. A tortát min. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Levesszük a tortaformát. Díszítéshez a fehércsokit kis darabokra vágjuk, és az olajjal vízfürdő felett, gyenge tűznél felolvasztjuk. A csokoládét egy kis fagyasztózacskóba töltjük, jól lezárjuk, az egyik sarkát levágjuk, és a csokit a süteményre csepegtetjük. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!