Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Párizsi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 db tojásfehérje
6 db tojás
10 dkg margarin
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 db tojássárgája

Krém:

2 db tojássárgája
5 dl habtejszín
20 dkg tejcsokoládé
kevés rumaroma

Valamint:

tejcsokoládé
kevés olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a 6 db egész tojást, a 2 db tojássárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot gőz fölött sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a puha margarint és a 4 db tojásfehérje felvert habját. Jól összeforgatjuk, s megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
A krémhez a tejszínt, a 2 db tojássárgáját, a lereszelt csokit és a pudingport kis lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha már langyos, hozzáadjuk a rumaromát is. Teljesen kihűtjük.
A tortalapokat egyenletesen megkenjük a krémmel úgy, hogy egy kevés maradjon az oldalára is.
A csokit az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a torta tetejére simítjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát is.

Alternatív elkészítés

Az I. és a II. lap közé tehetünk babapiskótát, de akkor egy vékony réteg krémet kenjünk a piskóták tetejére is, hogy meg tudjanak puhulni. Különleges alkalmakra marcipánnal is bevonhatjuk. Én házassági évfordulóra készítettem, ezért is a szív forma!
Párizsi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!