sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mentás csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

80 g liszt
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
120 g kristálycukor
1 csipet só
125 g puha vaj
2 db tojás
2 ek. tej

A krémhez:

700 ml habtejszín
30 g kristálycukor
Zöld színű ételfesték
200 g mentakrémmel töltött étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztet, a puding-és a sütőport szitáljuk egy tálba. A többi hozzávalót is adjuk hozzá, aztán kézi robotgéppel előbb alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt alaposan dolgozzuk össze.
A tésztát öntsük sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába. Toljuk a sütőbe, és süssük 30 percig. Távolítsuk el a tortaforma karimáját, a tésztát tegyük rácsra, és hagyjuk kihűlni. Utána húzzuk le az aljáról a papírt, csúsztassuk tortatálcára, és pattintsuk köré a karimát.
A krémhez a tejszínt öntsük egy tálba, és robotgéppel verjük fel. Adjuk hozzá a cukrot és a habfixálót, verjük kemény habbá, és néhány csepp ételfestékkel színezzük világoszöldre. A mentás csokiból 150g-nyit vágjunk apróra, és forgassuk a krémbe. Simítsuk a tortára, és villával húzzunk bele hullámvonalakat. Díszítsük a maradék mentás csokoládéval.

Tálalás

8 szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!