Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mentás csokitorta

brekus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5676-brekus
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

  • 700 ml habtejszín
  • 30 g kristálycukor
  • 3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
  • Zöld színű ételfesték
  • 200 g mentakrémmel töltött étcsokoládé
brekus brekus receptje

Elkészítés

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztet, a puding-és a sütőport szitáljuk egy tálba. A többi hozzávalót is adjuk hozzá, aztán kézi robotgéppel előbb alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt alaposan dolgozzuk össze.
A tésztát öntsük sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába. Toljuk a sütőbe, és süssük 30 percig. Távolítsuk el a tortaforma karimáját, a tésztát tegyük rácsra, és hagyjuk kihűlni. Utána húzzuk le az aljáról a papírt, csúsztassuk tortatálcára, és pattintsuk köré a karimát.
A krémhez a tejszínt öntsük egy tálba, és robotgéppel verjük fel. Adjuk hozzá a cukrot és a habfixálót, verjük kemény habbá, és néhány csepp ételfestékkel színezzük világoszöldre. A mentás csokiból 150g-nyit vágjunk apróra, és forgassuk a krémbe. Simítsuk a tortára, és villával húzzunk bele hullámvonalakat. Díszítsük a maradék mentás csokoládéval.

Tálalás

8 szelet

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!