Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dóri 11. szülinapi tortája

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a csokis részhez:

6 tojás
15 dkg porcukor
7 dkg rétesliszt

Krém:

4 dl tej
4 evőkanál liszt
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor

Hozzávalók a vaníliás részhez:

5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

15 dkg cukor
10 dkg rumba áztatott mazsola
6 dl tejszín
5 tojás
3 dl tej
fél rúd vanília
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Alap: A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett (nem túl nagy) formába öntjük, és közepes lángon, lassan sütjük.
Krém: A tejet és a lisztet összefőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint, a porcukrot és a kakaót. Ezzel kenjük meg a kihűlt alapot kívül-belül!
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj nagyon kemény habot, majd kanalanként keverd hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat. A sütőporos lisztet is szitáld bele, és óvatosan dolgozd össze, nehogy a hab összetörjön. Egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre. Ha kész, vágd háromfelé, és hagyd kihűlni.
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, míg ki nem hűl, de vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá, és kend meg a piskótalapokat. Szórd meg őket a rumos mazsolával. A tortát vond be kívülről is, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
Dóri 11. szülinapi tortája Dóri 11. szülinapi tortája

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!