Meggyes fehércsokis csoda
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
A habtejszínt forrásig melegítjük, belerakjuk a 200 g fehércsokit, állandó keverés mellett megvárjuk, amíg felolvad. Közben néha megkavarjuk. Ha kihűlt hűtőbe rakjuk, kb.6 órára, de az sem baj, ha egész éjjelre.
Elkészítés
Piskóta:
3 db tojásfehérjét 3 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
3 db tojássárgáját, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot, 3 dkg porcukrot, 1 ek.vizet kikeverünk, majd a felvert habhoz adjuk alacsony fokozaton. Utána hozzákeverjük a 6 dkg lisztet.
Egy hagyományos sütőformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk /lehet vizes késsel /. Sütőbe rakjuk, 10-15 percig sütjük. Tűpróba után cukrozott deszkára borítjuk, így nem ragad le. Leszedjük a sütőpapírt, megfordítjuk, hagyjuk hűlni. Még két ilyen lapot sütünk.
Krém:
A meggyet szűrőbe tesszük.
Az előzőleg elkészített fehércsokis tejszínt kemény habbá verjük, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral, 1 tasak Dr. Oetker Habfixálóval.
Az első piskótát megkenjük meggylekvárral, rárakjuk a meggyet, majd a csokikrémet. A következő lappal ugyanezt csináljuk. A harmadik lapot a maradék habbal díszítjük. Nagyon finom akkor is, ha Dr. Oetker tortabevonóval kenjük be a tetejét.
Tálalás
Alternatív elkészítés
/Ez a piskóta a bailey's henger piskóta receptje, nem akarok csalni, de nagyon bevált/
Meggyes fehércsokis csoda
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A habtejszínt forrásig melegítjük, belerakjuk a 200 g fehércsokit, állandó keverés mellett megvárjuk, amíg felolvad. Közben néha megkavarjuk. Ha kihűlt hűtőbe rakjuk, kb.6 órára, de az sem baj, ha egész éjjelre.
Elkészítés
Piskóta:
3 db tojásfehérjét 3 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
3 db tojássárgáját, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot, 3 dkg porcukrot, 1 ek.vizet kikeverünk, majd a felvert habhoz adjuk alacsony fokozaton. Utána hozzákeverjük a 6 dkg lisztet.
Egy hagyományos sütőformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk /lehet vizes késsel /. Sütőbe rakjuk, 10-15 percig sütjük. Tűpróba után cukrozott deszkára borítjuk, így nem ragad le. Leszedjük a sütőpapírt, megfordítjuk, hagyjuk hűlni. Még két ilyen lapot sütünk.
Krém:
A meggyet szűrőbe tesszük.
Az előzőleg elkészített fehércsokis tejszínt kemény habbá verjük, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral, 1 tasak Dr. Oetker Habfixálóval.
Az első piskótát megkenjük meggylekvárral, rárakjuk a meggyet, majd a csokikrémet. A következő lappal ugyanezt csináljuk. A harmadik lapot a maradék habbal díszítjük. Nagyon finom akkor is, ha Dr. Oetker tortabevonóval kenjük be a tetejét.
Tálalás
Alternatív elkészítés
/Ez a piskóta a bailey's henger piskóta receptje, nem akarok csalni, de nagyon bevált/
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?