Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes fehércsokis csoda

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

3x3 db tojássárgája
3x3 db tojásfehérje
3x3 dkg kristálycukor
3x3 dkg porcukor
3x6 dkg liszt
3x1 ek. hideg víz

Töltelék:

500 ml habtejszín
200 g fehércsoki
6 ek. meggylekvár
meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggybefőttről leöntjük a levét, kicsit félreteszünk belőle, amihez hozzáadjuk a rumaromát. Visszatesszük bele a meggyet, mehet a hűtőbe.
A habtejszínt forrásig melegítjük, belerakjuk a 200 g fehércsokit, állandó keverés mellett megvárjuk, amíg felolvad. Közben néha megkavarjuk. Ha kihűlt hűtőbe rakjuk, kb.6 órára, de az sem baj, ha egész éjjelre.

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük160-180 fokra.
Piskóta:
3 db tojásfehérjét 3 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
3 db tojássárgáját, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot, 3 dkg porcukrot, 1 ek.vizet kikeverünk, majd a felvert habhoz adjuk alacsony fokozaton. Utána hozzákeverjük a 6 dkg lisztet.
Egy hagyományos sütőformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk /lehet vizes késsel /. Sütőbe rakjuk, 10-15 percig sütjük. Tűpróba után cukrozott deszkára borítjuk, így nem ragad le. Leszedjük a sütőpapírt, megfordítjuk, hagyjuk hűlni. Még két ilyen lapot sütünk.
Krém:
A meggyet szűrőbe tesszük.
Az előzőleg elkészített fehércsokis tejszínt kemény habbá verjük, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral, 1 tasak Dr. Oetker Habfixálóval.
Az első piskótát megkenjük meggylekvárral, rárakjuk a meggyet, majd a csokikrémet. A következő lappal ugyanezt csináljuk. A harmadik lapot a maradék habbal díszítjük. Nagyon finom akkor is, ha Dr. Oetker tortabevonóval kenjük be a tetejét.

Tálalás

Hagyományos tepsiben 20-24 szelet, kör alakú kapcsos formában 14 szelet.

Alternatív elkészítés

A középső lapnál lehet a lisztbe egy kis kakaót tenni. Két képet raktam fel, a kör alakú csokis tetejű csodát a lányom csinálta a receptek között található csokivirág alapján,megfűszerezve egy kis marcipánnal.

/Ez a piskóta a bailey's henger piskóta receptje, nem akarok csalni, de nagyon bevált/
Meggyes fehércsokis csoda Meggyes fehércsokis csoda

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!