Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
3 ek. darált dió

Krém:

10 dkg étcsoki
3,5 dl tej
1 ek. rum
30 dkg margarin
15-20 dkg porcukor

Díszíteni:

10 dkg étcsoki
1 ek. étolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát megsütjük, kihűtjük, és háromfelé vágjuk. A pudingot megfőzzük a tejjel és még forrón beletördeljük a csokit, elolvasztjuk benne és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a rumot és a kakaóport. Robotgéppel jól összedolgozzuk és megkenjük vele a tortalapokat, és körbe is kenjük vele a tortát. Hűtőbe tesszük dermedni. A díszítéshez a csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, kicsit kevergetjük, hogy ne legyen nagyon meleg és a torta tetejére csorgatjuk. Gyorsan elsimítjuk, mert a hideg tortán gyorsan dermed, visszarakjuk a hűtőbe. A marcipánt kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. Kidíszítjük vele a tortát.
Karácsonyi csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!