Szarvasos csokitorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszíteni:
Elkészítés
Elkészítés
A pudingot megfőzzük a tejjel, még forrón beletördeljük az étcsokit és néha megkeverve kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a rumot és a kakaóport. Habosra kikeverjük.
A krémből 3 evőkanállal kiveszünk díszíteni, a többivel betöltjük a tortát. Az oldalát is körbekenjük és berakjuk a hűtőbe.
A marcipánokat kicsit átgyúrjuk és kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra. A sötétzöldből a tortaforma karimáját körberajzolva kivágjuk a szív alakot és a tortára fektetjük. A szarvashoz papírsablont készítünk, ezt ráfektetjük a kinyújtott barna marcipánra, egy fogpiszkálóval körberajzoljuk, és késsel óvatosan kivágjuk. A szív alakú marcipánra fektetjük. A világoszöld marcipánból szintén papírsablon segítségével leveleket készítünk és a torta oldalára ragasztjuk kevés krémmel.
Végül a maradék krémmel körbedíszítjük a tortát.
Szarvasos csokitorta
Hozzávalók
Krém:
Díszíteni:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A pudingot megfőzzük a tejjel, még forrón beletördeljük az étcsokit és néha megkeverve kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a rumot és a kakaóport. Habosra kikeverjük.
A krémből 3 evőkanállal kiveszünk díszíteni, a többivel betöltjük a tortát. Az oldalát is körbekenjük és berakjuk a hűtőbe.
A marcipánokat kicsit átgyúrjuk és kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra. A sötétzöldből a tortaforma karimáját körberajzolva kivágjuk a szív alakot és a tortára fektetjük. A szarvashoz papírsablont készítünk, ezt ráfektetjük a kinyújtott barna marcipánra, egy fogpiszkálóval körberajzoljuk, és késsel óvatosan kivágjuk. A szív alakú marcipánra fektetjük. A világoszöld marcipánból szintén papírsablon segítségével leveleket készítünk és a torta oldalára ragasztjuk kevés krémmel.
Végül a maradék krémmel körbedíszítjük a tortát.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?