Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szarvasos csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
3 ek. darált dió

Krém:

3,5 dl tej
10 dkg étcsoki
30 dkg margarin
20-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 ek. rum

Díszíteni:

15 dkg sötétzöld marcipán
10 dkg barna marcipán
5 dkg világoszöld marcipán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát egy szív alakú kapcsos, kivajazott, kilisztezett tortaformában megsütjük, kihűtjük és háromfelé vágjuk.
A pudingot megfőzzük a tejjel, még forrón beletördeljük az étcsokit és néha megkeverve kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a rumot és a kakaóport. Habosra kikeverjük.
A krémből 3 evőkanállal kiveszünk díszíteni, a többivel betöltjük a tortát. Az oldalát is körbekenjük és berakjuk a hűtőbe.
A marcipánokat kicsit átgyúrjuk és kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra. A sötétzöldből a tortaforma karimáját körberajzolva kivágjuk a szív alakot és a tortára fektetjük. A szarvashoz papírsablont készítünk, ezt ráfektetjük a kinyújtott barna marcipánra, egy fogpiszkálóval körberajzoljuk, és késsel óvatosan kivágjuk. A szív alakú marcipánra fektetjük. A világoszöld marcipánból szintén papírsablon segítségével leveleket készítünk és a torta oldalára ragasztjuk kevés krémmel.
Végül a maradék krémmel körbedíszítjük a tortát.
Szarvasos csokitorta Szarvasos csokitorta Szarvasos csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!