Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fehér csokoládé mousse torta

Nudlipamacs receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3698-nudlipamacs
Fehér csokoládé mousse torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

  • 2 db tojás
  • 4 dkg kristálycukor
  • 4 dkg liszt

Ostya ropogós

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg mogyoró massza
  • 5 dkg összetört ostyalap

Fehér csokoládé mousse

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 30 dkg tejszínhab
Nudlipamacs Nudlipamacs receptje

Elkészítés

Előkészítés

A szokásos módon készítünk egy piskóta karikát, s kihűtjük!

Vízgőzön megolvasztjuk az ostya rész csokoládéját, s a mogyorókrémet. Ha megolvadt hozzáadjuk az ostyát.
Ezzel kenjük meg a hideg piskótánkat.
Ráhelyezzük a tortaformát, mivel ebbe töltjük majd be!
Vízgőzön megolvasztjuk a mousse csokoládéját, a tejszínt felolvasztjuk. S a habot 90%-ra felverjük.
A forró tejszínt adagonként a csokihoz adjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot is.
Végül betöltjük a tortát.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Egy éjszakán át hűtőben tároljuk!
Tejszínnel, s gyümölcsökkel díszíthető!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!