Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kókuszos csokitorta

kateeka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10271-kateeka
Kókuszos csokitorta
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

A kókuszos piskótához

  • 6 db tojássárga
  • 6 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 9 dkg liszt
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 1 csipet só

Krém 1

  • 25 dkg étcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone

KRÉM 2

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek. kókuszreszelék
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Díszítéshez

  • kókusz
kateeka kateeka receptje

Elkészítés

Előkészítés

Először is, a sütőpapírra körberajzoltam a kisméretű tortaformámat, mégpedig 5x.
A sütőt előmelegítettem 175 fokra. (légkeverés, máskülönben +15-20 fok!)

A piskótát a szokott módon összeraktam: a fehérjéket kemény habbá verjük- a tojássárgákat cukorral habosra keverjük, beleforgatjuk a lisztet és kókuszt, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojások fehérjét. Ha ez kész, akkor kanállal a kókuszos piskótát szépen elosztjuk a sütőpapíron kijelölt 5 körlapon. Nem kell félni, nem fog szétfolyni, én ettől tartottam, de maradt a helyén.
Légkeverés esetén egyszerre mehet 2 tepsi a sütőbe, akkor egyszerre megsül az 5 kis piskótalap. (Amúgy 2 menetben tegyük, de akkor a 2. adag piskótát csak sütés előtt rakjuk a sütőpapírra.)
12 perc alatt szépen megsül, félidőben én 150 fokra mérsékeltem a hőfokot, de ez légkeverés. A tészta nem szabad, hogy megbarnuljon, akkor száraz lesz, a széle pedig törik, ugyanis ezek nagyon vékony lapok! Maradjon csak szép aranysárga.
Ha kisült, akkor célszerű konyharuhát vagy másik sütőpapírt ráborítani és az aljáról szépen lehúzható a papír, amin sült.
Hagyjuk őket kihűlni.
KRÉM:
Az 1-höz megolvasztottam az étcsokit, belekevertem a tejszínt (nem kell felverni!), majd a mascarponét.( Ha nagyon szilárd állagot kapnánk, akkor kell még bele tejszín, különben nem lehet szépen kenni.) Ez a krém nagyobb adag lesz, mint a második, de ebből 3 réteg kell a tortába és ez lesz a bevonatunk is.
A 2. krémhez a mascarponét simára kevertem ízlés szerint adagolt porcukorral, kikapart vaníliával és a kókuszreszelékkel.
Egy tálra tettem az 1. piskótalapot és mehet rá a csokikrém kb. harmada. Jöhet a következő lap, majd a kókuszkrém fele, majd értelemszerűen tovább. Végül bevontam a tortát a maradék csokikrémmel a tetején és oldalt is.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Igaz, én csak három réteggel készítettem, de csak spórolás miatt :)

Nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, KIPRÓBÁLNI!!!

Vélemények

fifinyo91

fifinyo91
2013.11.25. | 17:50

Nagyon egyszerű és finom
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!