Csokitorta eperrel
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez megfőzzük a 2 tasak pudingot, ízlés szerint. Felverjük a tejszínt, és megfőzzük a zselatint.
Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínhez, majd hozzáadjuk a zselatint is. Jól összekeverjük, majd a tortaformába, a 3 tortakarika közé töltjük az egész krémet.
Hűtőbe téve megvárjuk amíg teljesen megdermed, majd kivágjuk a formából.
Kakaós tejszínnel körbekenjük, csokidarával panírozzuk, tejszínrózsákkal díszítjük a tetejét, és leöntjük csokival.
Egy átlátszó irattartó, vagy átlátszó vastagabb fólia darabra olvasztott csokoládéból ferde négyzetrácsot rajzolunk, majd óvatosan feltekerjük a fóliát, és hűtőbe helyezzük addig, míg meg nem dermed. Ha kész, nagyon lassan, és óvatosan levesszük a fóliát a csokicsőről, és a tortára helyezzük azt. Díszítésnek köréje epret helyezünk.
Csokitorta eperrel
Hozzávalók
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez megfőzzük a 2 tasak pudingot, ízlés szerint. Felverjük a tejszínt, és megfőzzük a zselatint.
Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínhez, majd hozzáadjuk a zselatint is. Jól összekeverjük, majd a tortaformába, a 3 tortakarika közé töltjük az egész krémet.
Hűtőbe téve megvárjuk amíg teljesen megdermed, majd kivágjuk a formából.
Kakaós tejszínnel körbekenjük, csokidarával panírozzuk, tejszínrózsákkal díszítjük a tetejét, és leöntjük csokival.
Egy átlátszó irattartó, vagy átlátszó vastagabb fólia darabra olvasztott csokoládéból ferde négyzetrácsot rajzolunk, majd óvatosan feltekerjük a fóliát, és hűtőbe helyezzük addig, míg meg nem dermed. Ha kész, nagyon lassan, és óvatosan levesszük a fóliát a csokicsőről, és a tortára helyezzük azt. Díszítésnek köréje epret helyezünk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?