 
                Karácsonyi fatörzs torta
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                    Hozzávalók
Kakaós laphoz:
                                        3 db tojás
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 dkg cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        0,3 dl olaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 dl tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        16 dkg liszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 g Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        3,5 dl tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        10 dkg cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csomag étcsokis pudingpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 dkg margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        fondant
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        dekorcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés
                                    A laphoz a tojásfehérjéket 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és jól elkeverjük. Végül a fehérjehabot is belekeverjük. Sütünk egy kb.35×40 cm-es lapot, papírral bélelt tepsiben. 170 fokon légkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
                            A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
Tálalás
                                    16 szelet.
                                
                            Tárolás
                                    Hűtőben.
                                
                             
                                                                                                                 
                                                                         Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Karácsonyi fatörzs torta
Hozzávalók
Kakaós laphoz:
                                        3 db tojás
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 dkg cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        0,3 dl olaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 dl tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        16 dkg liszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                                            Krémhez:
                                        3,5 dl tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        10 dkg cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csomag étcsokis pudingpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 dkg margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        fondant
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        dekorcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
                                    A laphoz a tojásfehérjéket 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és jól elkeverjük. Végül a fehérjehabot is belekeverjük. Sütünk egy kb.35×40 cm-es lapot, papírral bélelt tepsiben. 170 fokon légkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
                            A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
Tálalás
                                    16 szelet.
                                
                            Tárolás
                                    Hűtőben.
                                
                             
                                                     
                                                     
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Torták
                                    Torták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?