Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamis dobos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
30 dkg liszt

Tészta:

2 tojás
10 dkg cukor
0,7 dl tej
0,3 dl olaj
12 dkg liszt

Krém:

1 csomag étcsokis puding
4,5 dl tej
20 dkg cukor
50 dkg margarin
2 dl hulala
15 dkg cukor a tetejére (megolvasztani)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csokit megolvasztjuk olaj nélkül így spriccelünk különböző díszeket sütőpapírra. Ezt előző nap is elkészíthetjük, csak felrakás előtt tegyük 15-20 percre a hűtőbe.

Elkészítés

Az 5 tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. Az 5 tojássárgát 15 dkg cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. Jól összedolgozzuk, és akkor hozzáadjuk a fehérjehabot!
26 cm-es tortakarikába megsütjük!
A 2 tojásból is a leírt módon készítünk piskótát. Ezt sütőpapírra kenjük, kb. 30 cm-30cm-es lapot sütünk, ebből majd a 26 cm-es tortakarikával kiszúrjuk a kerek lapot. Ez lesz a torta teteje.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt a kihabosított margarinnal összedolgozzuk, meg a kakaóport hozzákeverjük.
A tortalapot 4 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy teljesen bevonjuk a krémmel a tortát. Hűtőbe tesszük, amíg a tetejét elkészítjük. A 15 dkg cukrot egy lábasban megolvasztjuk, és ezt kenjük a kiszúrt lap tetejére. Még melegen gyorsan bejelöljük és szétvágjuk 16 részre, ferdén tesszük a torta tetejére. Én még ezután feldíszítem a 2 dl felvert hulalával. Amit kevés kakaóporral ízesítek. A tetejére oldalára tehetünk csokidíszt.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Csak jó minőségű cukrot olvasszunk a tetejére, mert abból lehet szép világos cukrot olvasztani. Aki szeretné, hagyhat a krémből és hulala helyett azzal is feldíszítheti.
Hamis dobos torta Hamis dobos torta Hamis dobos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!