Focirajongók tortája
Hozzávalók
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.
A focipálya sütemény bevonatának elkészítéséhez a marcipánmasszához adj cseppenként zöld ételszínezéket (amíg a kívánt színt el nem éred), és gyúrd át alaposan. A színezett marcipánt fedd le egy fóliával, és nyújtófával nyújtsd ki a süti tetejének megfelelő méretűre. Ezután tedd a süti tetejére. Ezután rajzold meg a focipálya vonalait fehér színű dekor tollal. A Focirajongók tortája sütemény tetején a játékosokat tetszés szerint kirakhatod gumimacikból.
Focirajongók tortája
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
A tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.
A focipálya sütemény bevonatának elkészítéséhez a marcipánmasszához adj cseppenként zöld ételszínezéket (amíg a kívánt színt el nem éred), és gyúrd át alaposan. A színezett marcipánt fedd le egy fóliával, és nyújtófával nyújtsd ki a süti tetejének megfelelő méretűre. Ezután tedd a süti tetejére. Ezután rajzold meg a focipálya vonalait fehér színű dekor tollal. A Focirajongók tortája sütemény tetején a játékosokat tetszés szerint kirakhatod gumimacikból.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?