Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes gesztenyetorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

7 tojás
7 ek. cukor
5 ek. liszt

Krémhez:

1 tojás
3 ek. liszt
6 ek. porcukor
3 dl tej
10 dkg Rama
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
kevés rum

Lapokat megkenni:

2-3 ek. baracklekvár

Díszítéshez:

1 kg fondant vagy Dr. Oetker Marcipán
ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ha fondant bevonattal készítjük, előző nap érdemes a virágokat, figurákat elkészíteni. Amennyiben a tejszínes bevonat mellett döntünk, előző nap nincs tennivalónk vele.

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. A krémhez a tojást, lisztet, 3 evőkanál porcukrot simára keverjük, és a tejjel felfőzzük. Hűlni hagyjuk, addig a Ramát a maradék 3 ek. porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát, amit alaposan összekeverünk a margarinnal, majd kevés rummal ízesítjük. Ezután a főzött krémmel összedolgozzuk, majd a keményre vert tejszínt beleforgatjuk.
A piskótát 3 lapra vágjuk, megkenjük vékonyan baracklekvárral. A krémből félreteszünk annyit, hogy a tortánkat kívülről vékonyan be tudjuk vonni. A maradék krém felét az alsó lapra simítjuk, rá a második lap, ezt is megkenjük baracklekvárral, rá a krém, végül a harmadik lappal befedjük, és a félretett krémmel behúzzuk a tortát. Ezután vagy fondanttal, vagy tejszínhabbal bevonjuk, és ízlésünknek megfelelően díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!!
Tejszínes gesztenyetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!