Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barbi torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta 3 szor:

3 tojás
3 ek sütőporos liszt
3 ek cukor

Krém:

2 cs tejszín ízű puding
0,5 l tej
25 dkg ráma
25 dkg porcukor
ételfesték /el is maradhat/

Díszítéshez:

0.5 l tejszínhab, növényi jobban tart
Barbi baba,
Alufólia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megsütjük a piskótákat.
Nekem kb 15 cm átmérőjű a formám. Az utolsót azt kuglóf betéttel készítettem.
A pudingot a fél liter tejben megfőztem, majd amikor kihűlt nagyon alaposan kikevert rámás cukros keverékkel még tovább, /én turmixolom is/ kevertem.
Amikor nagyon sima a krém, akkor ketté vettem és a felét megszíneztem egy pár csepp ételfestékkel a kislányom pirosat szeretett volna. A kis piskótákat ketté vágtam és a közepüket kiszaggattam, ekkor megkentem egyszer a rózsaszín, egyszer pedig a fehér krémmel.
Amikor végeztem kívül is megkentem a maradékkal.
Majd hűtőbe tettem hogy meghúzzon egy kicsit a krém. Amikor már megdermedt a krém, akkor felvertem a tejszínt a következő képen. Beletettem a zselatinfixet egy kicsit kevertem vele, majd úgy 1,5 dl kivettem belőle és külön felvertem a többihez piros ételfestéket csepegtettem és így lett rózsaszín.
A babát levetkőztettem és körbecsomagoltam alufóliával, de lehet folpackal is, és belehelyeztem a torta közepébe, majd díszítettem.
Nekem nem lett elég magas a torta így a derekánál, krémet ill. tejszínt nyomtam még alátámasztásnak és utána díszítettem.

A kislányomnak nagyon tetszett. :)

Tárolás

Hűtőben
Barbi torta Barbi torta Barbi torta Barbi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!