Citromkrémes torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Ezután a tésztát 3 felé osztom, kettőt a fagyasztóba teszek, a maradékkal tovább dolgozok. Vékonyra sodrom és kivajazott formába simítom. A tészta egyébként omlós marad…Villával megszurkálom, majd még fél órára hűtőbe teszem. Ezután sütőpapírt és szárazbabot borítok rá és 180 fokon 15 percig sütöm. Majd a babot leöntöm, sütőpapírt leveszem, és még addig visszatolom, amíg aranybarna nem lesz a tészta. Ez nagyjából 5-10 perc.
Egy fém keverőtálba reszelem a citromok héját, majd hozzáadom a cukrot és a kezemmel összekeverem. Hozzáadom a tojásokat és a citromlevet. A tálat gyöngyöző víz fölé állítom, és habverővel addig keverem, míg be nem sűrűsödik a krém. Olyan lesz, mint egy sűrű puding. Akkor jó, ha sűrű és aktívan gőzöl, ergo meleg is.
Eztán a krémet elkezdjük hűteni. Néha-néha ránézek a citromkémre és keverek rajta egyet. A krém készítésénél egy dologra kell figyelni: meg kell várni, míg valóban visszahűl. Amikor már langyosra hűlt a hideg felkockázott vajdarabokat egyesével hozzáadom és botmixerrel homogenizálom. Itt nem érdemes kapkodni! Ha nem hűl vissza rendesen, szétesik a krém. Szóval inkább hűvösebb legyen (de nem hideg!), mintsem újra neki kelljen futni elölről! Ha a vaj elfogyott, a bormixerrel még 5 percig habosítom. Majd hagyom kihűlni.
A kihűlt krémmel megtöltöm a tésztaformát, a tetejébe kandírozott narancshéjakat nyomok.
A torta tésztáját érdemes egy nappal korábban elkészíteni és a krémmel betöltve is érdemes állnia 4 órát akkor a porhanyós tésztába már bele lehet bökni a villát anélkül, hogy a kiszemelt tortadarab a terítőre vagy más ruhájára ugrana.
Citromkrémes torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezután a tésztát 3 felé osztom, kettőt a fagyasztóba teszek, a maradékkal tovább dolgozok. Vékonyra sodrom és kivajazott formába simítom. A tészta egyébként omlós marad…Villával megszurkálom, majd még fél órára hűtőbe teszem. Ezután sütőpapírt és szárazbabot borítok rá és 180 fokon 15 percig sütöm. Majd a babot leöntöm, sütőpapírt leveszem, és még addig visszatolom, amíg aranybarna nem lesz a tészta. Ez nagyjából 5-10 perc.
Egy fém keverőtálba reszelem a citromok héját, majd hozzáadom a cukrot és a kezemmel összekeverem. Hozzáadom a tojásokat és a citromlevet. A tálat gyöngyöző víz fölé állítom, és habverővel addig keverem, míg be nem sűrűsödik a krém. Olyan lesz, mint egy sűrű puding. Akkor jó, ha sűrű és aktívan gőzöl, ergo meleg is.
Eztán a krémet elkezdjük hűteni. Néha-néha ránézek a citromkémre és keverek rajta egyet. A krém készítésénél egy dologra kell figyelni: meg kell várni, míg valóban visszahűl. Amikor már langyosra hűlt a hideg felkockázott vajdarabokat egyesével hozzáadom és botmixerrel homogenizálom. Itt nem érdemes kapkodni! Ha nem hűl vissza rendesen, szétesik a krém. Szóval inkább hűvösebb legyen (de nem hideg!), mintsem újra neki kelljen futni elölről! Ha a vaj elfogyott, a bormixerrel még 5 percig habosítom. Majd hagyom kihűlni.
A kihűlt krémmel megtöltöm a tésztaformát, a tetejébe kandírozott narancshéjakat nyomok.
A torta tésztáját érdemes egy nappal korábban elkészíteni és a krémmel betöltve is érdemes állnia 4 órát akkor a porhanyós tésztába már bele lehet bökni a villát anélkül, hogy a kiszemelt tortadarab a terítőre vagy más ruhájára ugrana.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?