Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromkrémes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

(3 adag! 1-et felhasználunk, a másik kettő mehet a fagyasztóba)
50 dkg liszt
4 csipet só
30 dkg vaj
1 vaníliarúd kikapart magjai
15 dkg porcukor
6 dkg őrölt mandula
2 tojás

Krém:

5 citrom
20 dkg cukor
4 tojás
1,8 dl citromlé (frissen facsarva)
25 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat habosodásig keverem, majd hozzáadom a porcukrot és így folytatom a keverést. Ezt követően beleöntöm az őrölt mandulát, majd a sót, a vanília magjait belekaparom, a tojásokat és végül a lisztet hozzáadom. Addig keverem, amíg a tészta épp összeáll. Folpackba tekerem és irány a hűtő min. 4 óra hosszat!
Ezután a tésztát 3 felé osztom, kettőt a fagyasztóba teszek, a maradékkal tovább dolgozok. Vékonyra sodrom és kivajazott formába simítom. A tészta egyébként omlós marad…Villával megszurkálom, majd még fél órára hűtőbe teszem. Ezután sütőpapírt és szárazbabot borítok rá és 180 fokon 15 percig sütöm. Majd a babot leöntöm, sütőpapírt leveszem, és még addig visszatolom, amíg aranybarna nem lesz a tészta. Ez nagyjából 5-10 perc.
Egy fém keverőtálba reszelem a citromok héját, majd hozzáadom a cukrot és a kezemmel összekeverem. Hozzáadom a tojásokat és a citromlevet. A tálat gyöngyöző víz fölé állítom, és habverővel addig keverem, míg be nem sűrűsödik a krém. Olyan lesz, mint egy sűrű puding. Akkor jó, ha sűrű és aktívan gőzöl, ergo meleg is.
Eztán a krémet elkezdjük hűteni. Néha-néha ránézek a citromkémre és keverek rajta egyet. A krém készítésénél egy dologra kell figyelni: meg kell várni, míg valóban visszahűl. Amikor már langyosra hűlt a hideg felkockázott vajdarabokat egyesével hozzáadom és botmixerrel homogenizálom. Itt nem érdemes kapkodni! Ha nem hűl vissza rendesen, szétesik a krém. Szóval inkább hűvösebb legyen (de nem hideg!), mintsem újra neki kelljen futni elölről! Ha a vaj elfogyott, a bormixerrel még 5 percig habosítom. Majd hagyom kihűlni.
A kihűlt krémmel megtöltöm a tésztaformát, a tetejébe kandírozott narancshéjakat nyomok.
A torta tésztáját érdemes egy nappal korábban elkészíteni és a krémmel betöltve is érdemes állnia 4 órát akkor a porhanyós tésztába már bele lehet bökni a villát anélkül, hogy a kiszemelt tortadarab a terítőre vagy más ruhájára ugrana.
Citromkrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!