sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bostoni krémtorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

200 g puha vaj
450 g liszt
csipet só
270 g kristálycukor
2 tk vanília aroma
4 db szobahőmérsékletű tojás
225 ml tej

Krémhez:

300 ml sűrű tejszín
75 g kristálycukor
csipet só
100 ml 3,5% os tej
1,5 tk liszt
3 db nagy tojás
1 tk rumaroma

Tetejére:

85 g magas kakaótartalmú csokoládé
30 g vaj
50 ml tejszín
45 g porcukor
1 tk vanília aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótalap:
1. Lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, egy tálba szitáljuk. Nem ebben tálban készül a tészta.
2. Egy nagyobb keverőtálban a puha vajat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, és szép lassan adagoljuk a felvert tojást. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd az egészet jól kikeverjük.
3. Kettéosztjuk a tésztát, és két külön formában megsütjük.
Fehér krém a közepébe:
1. A tejszínt a cukorral, sóval egy nyeles lábosban forróra melegítjük, és félre tesszük.
2. Felverjük enyhén az egész tojásokat a tejjel és a liszttel.
3. Hozzáadjuk a tejszínhez, és alacsony lángon folyamatosan addig keverjük, amíg besűrűsödik.
4. Végén hozzáadjuk a rumaromát, és hűlni hagyjuk (kevergetve, hogy ne bőrösödjön).
Csokimáz a tetejére:
1. A csokit, vajat, tejszínt egy nyeles lábasban felmelegítjük, kevergetve simára főzzük. Belekeverjük a porcukrot és a vanília aromát.
2. Amíg a piskóták sülnek, megcsináljuk a krémet, a végén pedig a csokimázt.
Összeállítás:
1. Mindkét piskótát vágjuk ketté, négyszintesen sokkal finomabb, mint a Ramsey szerinti két szint.
2. Megtöltjük a lapok között krémmel, a tetejére pedig rátesszük a csokimázat, lecsöpögtetve, illetve elkenve az oldalán is.

Sütési hőfok:160°C
Sütési mód:hőlégkeveréses
Tepsi mérete: 24 cm

Tálalás

12 főre

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!