Bostoni krémtorta
Hozzávalók
Piskótalaphoz:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
1. Lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, egy tálba szitáljuk. Nem ebben tálban készül a tészta.
2. Egy nagyobb keverőtálban a puha vajat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, és szép lassan adagoljuk a felvert tojást. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd az egészet jól kikeverjük.
3. Kettéosztjuk a tésztát, és két külön formában megsütjük.
Fehér krém a közepébe:
1. A tejszínt a cukorral, sóval egy nyeles lábosban forróra melegítjük, és félre tesszük.
2. Felverjük enyhén az egész tojásokat a tejjel és a liszttel.
3. Hozzáadjuk a tejszínhez, és alacsony lángon folyamatosan addig keverjük, amíg besűrűsödik.
4. Végén hozzáadjuk a rumaromát, és hűlni hagyjuk (kevergetve, hogy ne bőrösödjön).
Csokimáz a tetejére:
1. A csokit, vajat, tejszínt egy nyeles lábasban felmelegítjük, kevergetve simára főzzük. Belekeverjük a porcukrot és a vanília aromát.
2. Amíg a piskóták sülnek, megcsináljuk a krémet, a végén pedig a csokimázt.
Összeállítás:
1. Mindkét piskótát vágjuk ketté, négyszintesen sokkal finomabb, mint a Ramsey szerinti két szint.
2. Megtöltjük a lapok között krémmel, a tetejére pedig rátesszük a csokimázat, lecsöpögtetve, illetve elkenve az oldalán is.
Sütési hőfok:160°C
Sütési mód:hőlégkeveréses
Tepsi mérete: 24 cm
Tálalás
Bostoni krémtorta
Hozzávalók
Piskótalaphoz:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1. Lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, egy tálba szitáljuk. Nem ebben tálban készül a tészta.
2. Egy nagyobb keverőtálban a puha vajat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, és szép lassan adagoljuk a felvert tojást. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd az egészet jól kikeverjük.
3. Kettéosztjuk a tésztát, és két külön formában megsütjük.
Fehér krém a közepébe:
1. A tejszínt a cukorral, sóval egy nyeles lábosban forróra melegítjük, és félre tesszük.
2. Felverjük enyhén az egész tojásokat a tejjel és a liszttel.
3. Hozzáadjuk a tejszínhez, és alacsony lángon folyamatosan addig keverjük, amíg besűrűsödik.
4. Végén hozzáadjuk a rumaromát, és hűlni hagyjuk (kevergetve, hogy ne bőrösödjön).
Csokimáz a tetejére:
1. A csokit, vajat, tejszínt egy nyeles lábasban felmelegítjük, kevergetve simára főzzük. Belekeverjük a porcukrot és a vanília aromát.
2. Amíg a piskóták sülnek, megcsináljuk a krémet, a végén pedig a csokimázt.
Összeállítás:
1. Mindkét piskótát vágjuk ketté, négyszintesen sokkal finomabb, mint a Ramsey szerinti két szint.
2. Megtöltjük a lapok között krémmel, a tetejére pedig rátesszük a csokimázat, lecsöpögtetve, illetve elkenve az oldalán is.
Sütési hőfok:160°C
Sütési mód:hőlégkeveréses
Tepsi mérete: 24 cm
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?