Habkönyű vajkrémes torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Torta bevonó:
Elkészítés
Elkészítés
Krém: A tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval gőz fölött addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. Nem kell arra törekedni, hogy fel legyen verve, lényeg a cukor teljes olvadása. Vigyázzunk, hogy az edény falán se maradjon. Jó forrónak kell lennie az anyagnak, hogy a fehérje sterilizálódjon. Ezután levesszük a gőzről, és gépi habverővel elkezdjük verni, míg teljesen ki nem hűl. Ha lehűlt , apránként elkezdjük hozzáadni a puha vajat. Adagolás közben úgy fog kinézni, mintha összeesne, és kicsapódna a vaj, de tovább verve ki fog simulni. Ezután, bármivel ízesíthetjük.
Én 4 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral ízesítettem. Tortánkat megtöltjük a krémmel, annyi krémet hagyva, hogy a tortát vékonyan bevonhatjuk vele. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, és bevonjuk, díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Habkönyű vajkrémes torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Krém: A tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval gőz fölött addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. Nem kell arra törekedni, hogy fel legyen verve, lényeg a cukor teljes olvadása. Vigyázzunk, hogy az edény falán se maradjon. Jó forrónak kell lennie az anyagnak, hogy a fehérje sterilizálódjon. Ezután levesszük a gőzről, és gépi habverővel elkezdjük verni, míg teljesen ki nem hűl. Ha lehűlt , apránként elkezdjük hozzáadni a puha vajat. Adagolás közben úgy fog kinézni, mintha összeesne, és kicsapódna a vaj, de tovább verve ki fog simulni. Ezután, bármivel ízesíthetjük.
Én 4 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral ízesítettem. Tortánkat megtöltjük a krémmel, annyi krémet hagyva, hogy a tortát vékonyan bevonhatjuk vele. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, és bevonjuk, díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?