Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habkönyű vajkrémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt

Krém:

3 tojás fehérje
2,5 dl-es bögre kristálycukor
25 dkg puha vaj
csipet só

Torta bevonó:

0,5 liter tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból piskótát sütünk, kihűtjük, és 3 lapra vágjuk.
Krém: A tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval gőz fölött addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. Nem kell arra törekedni, hogy fel legyen verve, lényeg a cukor teljes olvadása. Vigyázzunk, hogy az edény falán se maradjon. Jó forrónak kell lennie az anyagnak, hogy a fehérje sterilizálódjon. Ezután levesszük a gőzről, és gépi habverővel elkezdjük verni, míg teljesen ki nem hűl. Ha lehűlt , apránként elkezdjük hozzáadni a puha vajat. Adagolás közben úgy fog kinézni, mintha összeesne, és kicsapódna a vaj, de tovább verve ki fog simulni. Ezután, bármivel ízesíthetjük.
Én 4 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral ízesítettem. Tortánkat megtöltjük a krémmel, annyi krémet hagyva, hogy a tortát vékonyan bevonhatjuk vele. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, és bevonjuk, díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!
Habkönyű vajkrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!