sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

1-2-3 meglepetés torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

6 evőkanál citromlé
5 dl tejszín

Kevert tészta:

2 evőkanál tej
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg liszt
4 tojás
25 dkg cukor
25 dkg puha Rama

Díszítés:

1,5 dl tejszín
7,5 dkg félédes csokoládé
3 evőkanál leveles mandula
3 evőkanál csokikéreg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A Ramát a cukorral krémesre keverjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és szintén hozzáadjuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét elkeverjük tejjel és kakaóval. A világos és a sötét tésztát ismét kétfelé vesszük. Az adagokat külön-külön a formába töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A töltelékhez a tejszínt habbá verjük a habfixálóval és a cukorral, végül belekeverjük a citromlét. Az egyik világos lapot megkenjük a tejszín negyedével, utána felváltva sötét, világos, sötét lapot teszünk rá, és mindegyiket megkenjük a tejszín negyedével. A felső réteg tejszínt elsimítjuk, és letakarva 2 napig állni hagyjuk a hűtőben. A harmadik napon a díszítéshez durvára aprítjuk a csokoládét. Megmelegítjük a tejszínt, feloldjuk benne a csokit. 60 percre hűtőbe tesszük hűlni, utána habfixálóval habbá verjük. A tortát körbe bekenjük a csokis krémmel, díszítjük a mandulával, és a csokikéreggel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!