Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Torta cukorbetegeknek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tészta:

3 tojás
3 kanál liszt
1 kanál olaj
1 kanál folyékony édesítőszer

töltelék:

30 dkg gesztenyepüre
1 evőkanál folyékony édesítőszer
1 kanál vaj
fél deci rum
1 kk rumeszenc
1 tasak rumos-kakaós krémpor
2,5 dl tej

díszítés:

1 tábla 65% cukormentes csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból egy nagyon kicsi tepsiben piskótát sütünk. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk .1 dl vízbe rakunk folyékony édesítőszert és rumeszencet és jól meglocsoljuk a lapokat. Az édesítő miatt tömörebb lesz a lap mint a szokásos piskóta.
A gesztenyepürét kikavarjuk a vajjal, édesítőszerrel, rummal és rumeszenccel. A pürét én készítettem.1 kg gesztenyét megfőztem, kikapartam a belsejét és összeturmixoltam. Ebből kb. 70 dkg massza lesz. Amit nem használtam el mélyhűtőbe raktam .
A krémport a tejjel, mixerrel kikavarjuk és ízlés szerint rakunk bele folyékomy édesítőszert.
A lapokra előszőr a gesztenye masszát rakjuk, majd a krémet. Krémmel bevonjuk a tortát és csokoládéval díszítjük..

Alternatív elkészítés

Sajnos a kereskedelemben csak cukorral édesített gesztenyepürét lehet kapni (nálunk).Ezért mikor olcsón hozzájutok gesztenyéhez veszek több kilót és megcsinálom a pürét és fagyasztóba rakom. Így eláll még egy évig is.
Torta cukorbetegeknek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!