Torta cukorbetegeknek
Hozzávalók
Tészta:
3 tojás
3 kanál liszt
1 kanál olaj
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 kanál folyékony édesítőszer
töltelék:
30 dkg gesztenyepüre
1 evőkanál folyékony édesítőszer
1 kanál vaj
fél deci rum
1 kk rumeszenc
1 tasak rumos-kakaós krémpor
2,5 dl tej
díszítés:
1 tábla 65% cukormentes csoki
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból egy nagyon kicsi tepsiben piskótát sütünk. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk .1 dl vízbe rakunk folyékony édesítőszert és rumeszencet és jól meglocsoljuk a lapokat. Az édesítő miatt tömörebb lesz a lap mint a szokásos piskóta.
A gesztenyepürét kikavarjuk a vajjal, édesítőszerrel, rummal és rumeszenccel. A pürét én készítettem.1 kg gesztenyét megfőztem, kikapartam a belsejét és összeturmixoltam. Ebből kb. 70 dkg massza lesz. Amit nem használtam el mélyhűtőbe raktam .
A krémport a tejjel, mixerrel kikavarjuk és ízlés szerint rakunk bele folyékomy édesítőszert.
A lapokra előszőr a gesztenye masszát rakjuk, majd a krémet. Krémmel bevonjuk a tortát és csokoládéval díszítjük..
A gesztenyepürét kikavarjuk a vajjal, édesítőszerrel, rummal és rumeszenccel. A pürét én készítettem.1 kg gesztenyét megfőztem, kikapartam a belsejét és összeturmixoltam. Ebből kb. 70 dkg massza lesz. Amit nem használtam el mélyhűtőbe raktam .
A krémport a tejjel, mixerrel kikavarjuk és ízlés szerint rakunk bele folyékomy édesítőszert.
A lapokra előszőr a gesztenye masszát rakjuk, majd a krémet. Krémmel bevonjuk a tortát és csokoládéval díszítjük..
Alternatív elkészítés
Sajnos a kereskedelemben csak cukorral édesített gesztenyepürét lehet kapni (nálunk).Ezért mikor olcsón hozzájutok gesztenyéhez veszek több kilót és megcsinálom a pürét és fagyasztóba rakom. Így eláll még egy évig is.
Kedvencnek jelölöm
Torta cukorbetegeknek
Hozzávalók
Tészta:
3 tojás
3 kanál liszt
1 kanál olaj
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 kanál folyékony édesítőszer
töltelék:
30 dkg gesztenyepüre
1 evőkanál folyékony édesítőszer
1 kanál vaj
fél deci rum
1 kk rumeszenc
1 tasak rumos-kakaós krémpor
2,5 dl tej
díszítés:
1 tábla 65% cukormentes csoki
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból egy nagyon kicsi tepsiben piskótát sütünk. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk .1 dl vízbe rakunk folyékony édesítőszert és rumeszencet és jól meglocsoljuk a lapokat. Az édesítő miatt tömörebb lesz a lap mint a szokásos piskóta.
A gesztenyepürét kikavarjuk a vajjal, édesítőszerrel, rummal és rumeszenccel. A pürét én készítettem.1 kg gesztenyét megfőztem, kikapartam a belsejét és összeturmixoltam. Ebből kb. 70 dkg massza lesz. Amit nem használtam el mélyhűtőbe raktam .
A krémport a tejjel, mixerrel kikavarjuk és ízlés szerint rakunk bele folyékomy édesítőszert.
A lapokra előszőr a gesztenye masszát rakjuk, majd a krémet. Krémmel bevonjuk a tortát és csokoládéval díszítjük..
A gesztenyepürét kikavarjuk a vajjal, édesítőszerrel, rummal és rumeszenccel. A pürét én készítettem.1 kg gesztenyét megfőztem, kikapartam a belsejét és összeturmixoltam. Ebből kb. 70 dkg massza lesz. Amit nem használtam el mélyhűtőbe raktam .
A krémport a tejjel, mixerrel kikavarjuk és ízlés szerint rakunk bele folyékomy édesítőszert.
A lapokra előszőr a gesztenye masszát rakjuk, majd a krémet. Krémmel bevonjuk a tortát és csokoládéval díszítjük..
Alternatív elkészítés
Sajnos a kereskedelemben csak cukorral édesített gesztenyepürét lehet kapni (nálunk).Ezért mikor olcsón hozzájutok gesztenyéhez veszek több kilót és megcsinálom a pürét és fagyasztóba rakom. Így eláll még egy évig is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?