Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszgolyó torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg darált keksz
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
kevés tej
rumaroma
4 ek. sárgabaracklekvár

Krém:

20 dkg kókuszreszelék
8 dl tej
3 ek. cukor
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához összekeverem a darált kekszet, a margarint, a porcukrot, a kakaóport, kevés tejet, rumaromát és a lekvárt.
Hűtőbe tesszük.
A krémhez kevés tejet felmelegítek, s hozzáadom a maradék tejjel kikevert pudingport, illetve a cukrot és a kókuszreszeléket.
Felfőzöm, s hagyom kihűlni.
Porcukorral a margarint habosra keverem, a hideg krémhez keverem.
A tésztát két részre osztom, illetve egy keveset félreteszek.
A tortaforma aljára helyezem az első lapot, erre kerül a krém fele, majd a második lap, végül a maradék krém.
A félretett tésztából kis kókuszgolyókat formálok, s ezzel díszítem a tortát.

Alternatív elkészítés

Minimum egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek!
Kókuszgolyó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!