Kókuszgolyó torta
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg darált keksz
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 ek. keserű Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kevés tej
rumaroma
4 ek. sárgabaracklekvár
Krém:
20 dkg kókuszreszelék
8 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 ek. cukor
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához összekeverem a darált kekszet, a margarint, a porcukrot, a kakaóport, kevés tejet, rumaromát és a lekvárt.
Hűtőbe tesszük.
A krémhez kevés tejet felmelegítek, s hozzáadom a maradék tejjel kikevert pudingport, illetve a cukrot és a kókuszreszeléket.
Felfőzöm, s hagyom kihűlni.
Porcukorral a margarint habosra keverem, a hideg krémhez keverem.
A tésztát két részre osztom, illetve egy keveset félreteszek.
A tortaforma aljára helyezem az első lapot, erre kerül a krém fele, majd a második lap, végül a maradék krém.
A félretett tésztából kis kókuszgolyókat formálok, s ezzel díszítem a tortát.
Hűtőbe tesszük.
A krémhez kevés tejet felmelegítek, s hozzáadom a maradék tejjel kikevert pudingport, illetve a cukrot és a kókuszreszeléket.
Felfőzöm, s hagyom kihűlni.
Porcukorral a margarint habosra keverem, a hideg krémhez keverem.
A tésztát két részre osztom, illetve egy keveset félreteszek.
A tortaforma aljára helyezem az első lapot, erre kerül a krém fele, majd a második lap, végül a maradék krém.
A félretett tésztából kis kókuszgolyókat formálok, s ezzel díszítem a tortát.
Alternatív elkészítés
Minimum egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek!
Kedvencnek jelölöm
Kókuszgolyó torta
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg darált keksz
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 ek. keserű Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kevés tej
rumaroma
4 ek. sárgabaracklekvár
Krém:
20 dkg kókuszreszelék
8 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 ek. cukor
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához összekeverem a darált kekszet, a margarint, a porcukrot, a kakaóport, kevés tejet, rumaromát és a lekvárt.
Hűtőbe tesszük.
A krémhez kevés tejet felmelegítek, s hozzáadom a maradék tejjel kikevert pudingport, illetve a cukrot és a kókuszreszeléket.
Felfőzöm, s hagyom kihűlni.
Porcukorral a margarint habosra keverem, a hideg krémhez keverem.
A tésztát két részre osztom, illetve egy keveset félreteszek.
A tortaforma aljára helyezem az első lapot, erre kerül a krém fele, majd a második lap, végül a maradék krém.
A félretett tésztából kis kókuszgolyókat formálok, s ezzel díszítem a tortát.
Hűtőbe tesszük.
A krémhez kevés tejet felmelegítek, s hozzáadom a maradék tejjel kikevert pudingport, illetve a cukrot és a kókuszreszeléket.
Felfőzöm, s hagyom kihűlni.
Porcukorral a margarint habosra keverem, a hideg krémhez keverem.
A tésztát két részre osztom, illetve egy keveset félreteszek.
A tortaforma aljára helyezem az első lapot, erre kerül a krém fele, majd a második lap, végül a maradék krém.
A félretett tésztából kis kókuszgolyókat formálok, s ezzel díszítem a tortát.
Alternatív elkészítés
Minimum egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?