Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dió tortánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál darált dió
12 dkg kristálycukor

Krém:

3 evőkanál liszt
6 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval egy kis mokkáskanál sütőporral. Kimérek 12 dkg kristálycukrot. A 6 tojást egyesével különválasztom sárgájára és fehérjére. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb tortaformát sütőpapírral bélelek ki.
Egy nagy tálba teszem a tojásfehérjéket és csipet sóval kicsit felverem, majd folyamatosan beleszórok 6 evőkanál cukrot és kemény habbá verem.
Ezután kisebb fokozatra állítom a habverőt, a felvert habhoz keverem a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beleteszem a lisztes-diós keveréket is. Átkeverem és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Beteszem az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütöm.

Krém

Egy kisebb lábasban 3 evőkanál lisztet simára keverek 6 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral. Felteszem a tűzre és felforralom, hogy jó sűrű legyen, majd hagyom kihülni!
10 dkg vajat habosra keverek 8 dkg cukorral. Beleteszek 1 csomag vaníliás cukrot és ezután kikeverem a felfőzött, kihűlt lisztes péppel, majd belekeverem a darált diót, amiből azért egy kicsit hagyok a díszítéshez!
A diós piskótát három egyenlő részre vágom. Megkenem krémmel, majd mehet a következő piskótalap, krém, végül az utolsó lap piskóta! A maradék diós krémmel megkenem a torta tetejét és oldalait. A maradék darált dióval megszórom a torta tetejét. Díszítem, és hűtőbe teszem.
Dió tortánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!