Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cukormentes diós örömke

Nagy Gabi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21199-nagy-gabi
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Torta

Krém

Nagy Gabi Nagy Gabi receptje

Elkészítés

Torta

6 tojás kettéválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 5 dkg xillitet és egy csipet sót keverünk hozzá. A sárgáját felverjük 3 evőkanál olajjal. Hozzáadunk 1 evőkanál kakaót, 5 dkg apróra vágott cukormentes étcsokoládét, fél dr. Oetker Rum aromát, és fél Dr. Oetker Sütőport. A sárgájához hozzákeverünk 20 dkg darált diót, ha kész, akkor beleforgatjuk a felvert fehérjét is. Tortaformába tesszük és 180 fokon készre sütjük.

Krém

A krémhez 3,5 dl kókusz vagy mandulatejet 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingporral, 2 egész tojással és 15 dkg xillittel simára keverünk. Lassan folyamatos keverés közben főzzük. Ha besűrűsödött, akkor belekeverünk fél dr. Oetker Rum aromát és 20 dkg darált diót. Ha a krém kihűlt, akkor felverünk 4 dl habtejszínt és beleforgatjuk a krémbe, amely könnyűvé teszi azt.

Összeállítás

A tortát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krém 1/3-ával, a másik 2/3 rész krémmel pedig bevonjuk a tortát. Durvára vágott dióval díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató