Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cukormentes diós örömke

Nagy Gabi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21199-nagy-gabi
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Torta

Krém

Nagy Gabi Nagy Gabi receptje

Elkészítés

Torta

6 tojás kettéválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 5 dkg xillitet és egy csipet sót keverünk hozzá. A sárgáját felverjük 3 evőkanál olajjal. Hozzáadunk 1 evőkanál kakaót, 5 dkg apróra vágott cukormentes étcsokoládét, fél dr. Oetker Rum aromát, és fél Dr. Oetker Sütőport. A sárgájához hozzákeverünk 20 dkg darált diót, ha kész, akkor beleforgatjuk a felvert fehérjét is. Tortaformába tesszük és 180 fokon készre sütjük.

Krém

A krémhez 3,5 dl kókusz vagy mandulatejet 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingporral, 2 egész tojással és 15 dkg xillittel simára keverünk. Lassan folyamatos keverés közben főzzük. Ha besűrűsödött, akkor belekeverünk fél dr. Oetker Rum aromát és 20 dkg darált diót. Ha a krém kihűlt, akkor felverünk 4 dl habtejszínt és beleforgatjuk a krémbe, amely könnyűvé teszi azt.

Összeállítás

A tortát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krém 1/3-ával, a másik 2/3 rész krémmel pedig bevonjuk a tortát. Durvára vágott dióval díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!