Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukormentes diós örömke

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Torta:

6 tojás
5 dkg xillit
20 dkg darált dió
5 dkg cukormentes étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
csipet só
1/2 Dr. Oetker Rum Aroma

Krém:

20 dkg darált dió
3,5 dl kókusz vagy mandulatej
2 tojás
15 dkg xillit
1/2 Dr. Oetker Rum aroma
4 dl habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Torta

6 tojás kettéválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 5 dkg xillitet és egy csipet sót keverünk hozzá. A sárgáját felverjük 3 evőkanál olajjal. Hozzáadunk 1 evőkanál kakaót, 5 dkg apróra vágott cukormentes étcsokoládét, fél dr. Oetker Rum aromát, és fél Dr. Oetker Sütőport. A sárgájához hozzákeverünk 20 dkg darált diót, ha kész, akkor beleforgatjuk a felvert fehérjét is. Tortaformába tesszük és 180 fokon készre sütjük.

Krém

A krémhez 3,5 dl kókusz vagy mandulatejet 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingporral, 2 egész tojással és 15 dkg xillittel simára keverünk. Lassan folyamatos keverés közben főzzük. Ha besűrűsödött, akkor belekeverünk fél dr. Oetker Rum aromát és 20 dkg darált diót. Ha a krém kihűlt, akkor felverünk 4 dl habtejszínt és beleforgatjuk a krémbe, amely könnyűvé teszi azt.

Összeállítás

A tortát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krém 1/3-ával, a másik 2/3 rész krémmel pedig bevonjuk a tortát. Durvára vágott dióval díszítjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!