Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello Torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 db tojás
6 ek liszt
6 ek. cukor
6 ek. víz
2 ek. kókuszreszelék

Krém:

4 dl tej
3 ek. cukor
15 dkg kókuszreszelék
1 csomag Dr. Oetker tejszínes vagy fehércsokoládés pudingpor
100 gr fehércsokoládé

Díszítés:

4 dl habtejszín
2 ek porcukor
héj nélküli, aprított, pirított mandula
kókuszreszelék
Raffaello golyók
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

Először is könnyű vizes piskótát készítek, amihez a tepsit kibélelem sütőpapírral és a sütőt 180 fokra előmelegítem. A tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a vizet, majd a lisztet a sütőporral elkeverve apránként hozzáadagolom. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan ezt is belekeverem a masszába. Tetszőleges tepsibe öntve kb. 20-30 percig sütöm. Akkor jó, ha az egésznek szép aranybarna színe van.

Krém

1 dl tejet összekeverek a pudingporral és a cukorral. A többi tejet a kókuszreszelékkel elkezdem melegíteni. Amikor felforrt belekeverem a cukros pudingporos tejet és sűrűre főzöm. Közben beleteszem a fehércsokoládét is. Hagyom teljesen kihűlni, közben a szintén kihűlt piskótát 2 rétegre vágom és megkenem a krémmel.

Díszítés

A tejszínt a cukorral kemény habbá verem és rásimítom a tortára vagy habnyomóval rányomom. Tetszőlegesen díszíthetjük kókuszreszelékkel, mandulával és a Raffaello golyókkal.

Alternatív elkészítés

A piskóta sütésénél a tepsit még ki is szoktam egy kicsit vajazni, így tutira nem ragad le.
Egy fogpiszkálót beleszúrva könnyen meg tudjuk nézni, hogy belül is megsült-e már. Ha nem ragad már rá a fogpiszkálóra, akkor megfelelő.
A piskóta tésztába mindig egy csipet sót szoktam tenni, ez jobban kihozza az ízeket.
Raffaello Torta Raffaello Torta Raffaello Torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!