Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tészta

Krém

A díszítéshez

  • 1 pohár 20 %-os tejföl (150 g)
  • kb. 1 evőkanál bársonyos málnadzsem

Csatos tortaforma (ø 28-30 cm)

  • kevés zsiradék

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.

Tészta:

A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12 perc

A sütőlemezt rácsra tesszük.

A krémhez:

A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.

Sütési idő: kb. 34-38 perc

A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.

Díszítés:

A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sajttortát félkeményre felvert vaníliás tejszínnel is tálalhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!