Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hóember torta

merline receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1434-merline
Hóember torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

Krém

díszítéshez

  • jégcukor
  • 2 kocka étcsoki
  • marcipán különböző színben
merline merline receptje

Elkészítés

Piskóta

10 tojásból piskótát sütünk. Amikor megsült kiformázzuk a hóemberhez szükséges köröket különböző méretben, hogy gömböt tudjunk kirakni. Az alsó része fél gömb alakú. A piskóta maradékból a hóember kezeit ki lehet rakni formázni.

Krém készítése

A pudingporokat megfőzzük a tejjel. Amíg kihűl a margarint a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.

Összeállítás

A piskóta körlapokat megkenjük a krémmel összeragasztjuk egymásra. Megformázzuk a hóemberünket és kívül is bekenjük a krémmel. Óvatosan a felületére dolgozzuk a jégcukrot. A marcipán masszából elkészítjük az orrát, a sapkáját, sálat és különböző díszeket. Az étcsokit felolvasztjuk gőz felett, két szemet ebből készítünk valamint a száj részét megrajzoljuk vele.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jégcukor helyett kókuszreszeléket is használhatunk. A krémbe tehetünk vanília aromát, vagy narancsos ízesítést is kaphat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!