Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nyuszi torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nyuszi torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12-16 szelethez

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés:

Tészta:
A répát megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A margarint, a cukrot és a tojássárgákat egy keverőtálba tesszük és habosra keverjük A többi hozzávalót a liszthez adjuk, majd a tojásos keverékkel simára keverjük. A répából kinyomkodjuk a nedvességet és a masszához keverjük, majd óvatosan belefogatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát 2 egyenlő részre osztjuk, majd két 18 cm Ø, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. A tortaformákat a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 55-60 perc

A tortákról eltávolítjuk a formát, kihűlés után a tésztalapokat vízszintesen kettévágjuk.

Krém:
A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd a 2/3-ával betöltjük a lapokat és a maradékkal az oldalát és tetejét, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

Díszítés:
1 csomag fondantot keményítővel beszórt felületen átgyúrunk, először a sárga, majd a zöld ételszínezéket cseppenként adagolva megszínezzük. A zöld fondantot keményítővel beszórt felületen pár mm vékonyra nyújtjuk, a nyújtófára tekerjük és a tortára simítjuk. A felesleget körben levágjuk, abból csíkot sodrunk és a torta alját díszítjük. A maradékot félretesszük. A második csomag fondantot keményítővel beszórtfelületen átgyúrjuk, 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobbik darabból félgömböt formázunk (ez lesz a nyuszi feje) és a torta közepére tesszük. A maradékból elkészítjük a többi díszítést.

Mellső tappancsok: Kb. 20-20 g fondantból tappancsokat formázunk, az ujjakat éles késsel bevágjuk.

Hátsó tappancsok: A vékonyra nyújtott fehér fondantot formára vágjuk. A rózsaszín foltokhoz egy kevés fondantot piros ételszínezékkel megszínezünk, kiszaggatjuk, és kevés vízzel a tappancsokra ragasztjuk.

Szemek: Óvatosan díszítőcukrokat nyomunk a fondantba.

Orr: Némi fondantot rózsaszínre színezünk.

Fülek: A marcipánt átgyúrjuk, két részre osztjuk és füleket formázunk belőle. A vékonyra nyújtott fehér fondanttal becsomagoljuk a marcipán füleket. Óvatosan átszúrunk rajtuk egy-egy hurkapálcát, majd a fejbe szúrjuk. A torta tetejére fehér és sárga fondantból tojásokat, virágokat készítünk. A maradék fondantot sárga és piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, majd kis répákat formázunk belőle. A végeikre a maradék zöld fondantból szárakat készítünk. A tappancsokat, orrot és a többi díszt kevés vízzel a tortára illesztjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Fogyasztás előtt távolítsa el a hurkapálcákat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!