Krémes máktorta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
"A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Minden tojást kb. fél percig keverünk bele. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és 2 részletben a masszához szitáljuk. Végül belekeverjük a mákot is." Én az ott megadott mákmennyiség felét használtam.
Az előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után két részre vágjuk.
A marcipánrudat két fólia között kinyújtjuk, majd az alsó tésztalapra fektetjük.
A marcipánra rákenjük az eperlekvárt.
A Házi Krémes port hideg tejjel kézi mixerrel felhabosítjuk, és a lekvárrétegre kenjük. A másik tortalapot rátesszük.
A hideg habtejszínt felverjük két evőkanál porcukorral és a két csomag habfixálóval. A tejszínhabbal kívülről beborítjuk a tortát, kis rózsákat nyomunk köré. Mini csokigolyókkal díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Krémes máktorta
Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
"A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Minden tojást kb. fél percig keverünk bele. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és 2 részletben a masszához szitáljuk. Végül belekeverjük a mákot is." Én az ott megadott mákmennyiség felét használtam.
Az előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után két részre vágjuk.
A marcipánrudat két fólia között kinyújtjuk, majd az alsó tésztalapra fektetjük.
A marcipánra rákenjük az eperlekvárt.
A Házi Krémes port hideg tejjel kézi mixerrel felhabosítjuk, és a lekvárrétegre kenjük. A másik tortalapot rátesszük.
A hideg habtejszínt felverjük két evőkanál porcukorral és a két csomag habfixálóval. A tejszínhabbal kívülről beborítjuk a tortát, kis rózsákat nyomunk köré. Mini csokigolyókkal díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?