Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes máktorta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

250 g Rama
150 g cukor
4 darab tojás (közepes méretű)
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
40 g darált mák

Krémhez:

400 ml 1,5%-os tej

Töltelékhez:

4-5 ek. eperlekvár

Díszítéshez:

400 ml habtejszín
Csoki drazsé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tortaformát beállítjuk 22 cm átmérőjűre, a sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütésre).

Elkészítés

A tésztát a tojáslikőrös máktorta receptje alapján készítettem:
"A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Minden tojást kb. fél percig keverünk bele. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és 2 részletben a masszához szitáljuk. Végül belekeverjük a mákot is." Én az ott megadott mákmennyiség felét használtam.
Az előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után két részre vágjuk.
A marcipánrudat két fólia között kinyújtjuk, majd az alsó tésztalapra fektetjük.
A marcipánra rákenjük az eperlekvárt.
A Házi Krémes port hideg tejjel kézi mixerrel felhabosítjuk, és a lekvárrétegre kenjük. A másik tortalapot rátesszük.
A hideg habtejszínt felverjük két evőkanál porcukorral és a két csomag habfixálóval. A tejszínhabbal kívülről beborítjuk a tortát, kis rózsákat nyomunk köré. Mini csokigolyókkal díszítjük.

Tálalás

18 szeletes lesz.

Tárolás

Hűtve tárolandó rövid ideig.

Alternatív elkészítés

A mini csokigolyó díszítést a legvégén szabad csak rátenni, mert máskülönben leolvad róla az ételfesték.
Krémes máktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!