Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répatorta krémsajt mázzal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

300 g cukor
250 ml olaj
3 tojás
275 g liszt
2 tk. őrölt fahéj
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. vanília kivonat
1/2 tk. só
275 g répa (finomra reszelve)
60 g dió (apróra vágva)
40 g kókuszreszelék
60 g mazsola

A mázhoz:

250 g tejszínes krémsajt (Philadelphia)
55 g vaj
2 tk. tej
1 tk. vanília kivonat
300 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Vajazzunk és lisztezzünk ki két 23 cm-es tortaformát.

Elkészítés

Egy nagy keverőtálban keverjük ki a cukrot, az olajat és a tojásokat fél perc alatt egy elektromos habverővel. Adjuk hozzá a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a vaníliát és a sót, majd keverjük alacsony fokozaton 1 percig. Forgassuk bele a répát, a diót, a kókuszt és a mazsolát. Öntsük az előkészített formákba és tegyük a sütőbe. Süssük 30-35 percig, amíg a fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőle. Hagyjuk 10 percig a formákban hűlni, majd rácsra borítva hűtsük ki teljesen őket.
A mázhoz keverjük ki a krémsajtot a vajjal, a tejjel és a vaníliával habosra egy elektromos habverővel. Két részletben adjuk hozzá a porcukrot.
A krém harmadát kenjük az egyik tortalapra, majd helyezzük rá a másikat. A maradék krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. Tegyük hűtőbe néhány órára.

Tálalás

16 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben tálaljuk.
Répatorta krémsajt mázzal Répatorta krémsajt mázzal Répatorta krémsajt mázzal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!