Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes gesztenye torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

piskótákhoz:

6 tojás
6 ek. cukor (csapott)
6 ek. liszt

Csokikrémhez:

100 g étcsoki
50 g vaj

gesztenyés töltelékhez:

250 g gesztenyepüré
2 ek. porcukor
1 ek. rum
5 dl tejszín

díszítéshez:

3 dl tejszín (elég 2 is)
1 kk. Dr. Oetker Őrölt zselatin( kihagytam)
60 g étcsoki
kevés fehércsoki

gesztenyeszívekhez:

250 g gesztenyepüré
2-3 ek. rum
kb. 40 g étcsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lapokhoz a tojások fehérjét 4 ek. cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük. A kétféle habot egymásba forgatjuk, közben hozzáadjuk a szitált lisztet is.
Megrajzolunk 2 db 22 cm átmérőjű kört sütőpapírra, és egy kb. 30x 28-as téglalapot. A téglalapra rákenjük a tészta 1/3-át, egyenletesen elkenjük rajta, majd 175 fokon megsütjük (ne süssük túl, mert repedni fog feltekerés közben. Miután megsült rögtön levesszük a sütő papírról, elvágjuk keresztbe, hogy 2 kb. 28x15-ös téglalapot kapjunk, és még melegen feltekerjük, így hűtjük ki. Ebből lesz a csokis piskótatekercs.
A maradék tésztához hozzászitáljuk a kakaót, majd felesbe rákenjük a két kirajzolt körre, ezeket is megsütjük.
A csokikrémhez a csokit felolvasztjuk, vigyázzunk, ne melegítsük túl, majd kikavarjuk a szobahőmérsékletű vajjal. Ezzel kenjük meg a piskótatekercsnek valót, feltekerjük, egy kb. 19-18 cm átmérőjű tortakarikába igazítjuk, majd betesszük a hűtőbe dermedni.
A gesztenyés töltelékhez a pürét a rummal simára keverjük. A tejszínt a porcukorral a zselatinfixszel kemény habbá verjük, majd adunk belőle 1-2 evőkanálnyit a gesztenyéhez, fellazítjuk vele, majd egymásba forgatjuk őket.
A két kakaós lapra rátesszük a tortakarikát, a túllógó részt levágjuk. A tortagyűrűt tányérra tesszük, bele az egyik lapot, megkenjük vékonyan a gesztenyés krémmel, rá a már megdermedt csokis piskótatekercseket, majd megtöltjük a maradék gesztenyés krémmel, fedjük a maradék piskótával. Hűtőbe tesszük pár órára/éjszakára hogy megszilárduljon.
Elkészítjük a gesztenyeszíveket és az oldalára helyezzük a csoki dekorációt.
A gesztenyeszívhez a gesztenyepürét kikeverjük a rummal, 16 részre osztjuk, először gömbé formázzuk, majd kúposra sodorjuk, majd kétoldalról kissé lelapítjuk. Betesszük hűtőbe kicsit dermedni.
A csokit (én egyszerre felolvasztottam 100 g-ot, ez elég volt az oldaldíszítéshez és a gesztenyeszívek mártásához is) kb. 1 ek. olajjal együtt felolvasztjuk. A megdermedt gesztenyeszívek felét megmártjuk benne, majd ismét betesszük őket a hűtőbe.
A maradék olvasztott csokit egy sütőpapírra/celofánra kenjük, majd kevés olvasztott fehércsokival megmintázzuk a tetejét, ezt is hűtőbe tesszük dermedni.
Mikor minden megdermedt a díszítésre szánt tejszínt felverjük. A tortagyűrűt eltávolítjuk a tortáról, megkenjük vékonyan az egészet tejszínnel, nyomunk rá 16 tejszínrózsát, rátesszük a gesztenyeszíveket, és oldalra a feltördelt csokidarabkákat.
A recept Kiskuktától származik:

http://kiskukta.blogspot.hu/2010/10/gesztenyetorta.html
De ezt én sütöttem és szerintem nagyon jó azért ajánlom, van benne egy kis változtatás.
Tejszínes gesztenye torta Tejszínes gesztenye torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!