Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rudolf-torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rudolf-torta

6 tojás
240 g cukor
180 g finomliszt
6 ek. víz
csipet só
pudingpor (bármilyen ízű)
fél l tej
2 teavaj
20 dkg porcukor
csokiforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadunk 6 ek. vizet és a 240 g cukrot a vaníliás cukrokkal és habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet is. Ebből az adagból két tepsi piskóta lesz, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsül (nekem légkeveréses elektromos sütőm van, nagyon gyorsan süt, de pl. gázsütőben még sosem sikerült piskótát sütnöm, mindig leég és lapos marad).
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. A csokiforgácsos rész alá ne tegyünk marcipánt. Az agancsait zseníliadrótból hajlítottam, de lehet marcipánból is, csak így gyorsabb. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.

Alternatív elkészítés

Természetesen másfajta krémekkel is meg lehet tölteni, én minden tortámhoz ezt a piskótareceptet használom (néha dupla adagban, ha nagy a torta) és a töltelékkel variálok: túrós-tejszínes, joghurtos-gyümölcsös, epres-mascarponés, gesztenyés-tejszínes krémekkel is készítettem már.
Rudolf-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!