Rudolf-torta
Hozzávalók
Rudolf-torta
Elkészítés
Elkészítés
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. A csokiforgácsos rész alá ne tegyünk marcipánt. Az agancsait zseníliadrótból hajlítottam, de lehet marcipánból is, csak így gyorsabb. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.
Alternatív elkészítés
Rudolf-torta
Hozzávalók
Rudolf-torta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. A csokiforgácsos rész alá ne tegyünk marcipánt. Az agancsait zseníliadrótból hajlítottam, de lehet marcipánból is, csak így gyorsabb. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?