Eszterházy torta
Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Krém: a tej felét a pudingokkal csomómentesre keverjük, a másik felét a cukorral és a fahéjjal felfőzzük. Ha felforrt, a pudingporos tejet hozzáöntjük. Teljesen kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és hozzákeverjük a pudingot, a darált diót és a rumot.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémmel. A tetejét nem, de az oldalát is lekenjük krémmel.
Díszítés: a csokikat vízgőz felett megolvasztjuk, pár csepp olajjal hígítjuk, majd ízlés szerint rákenjük az egyiket a tészta tetejére, a másikat pedig csigavonalban csorgatjuk rá. Fogpiszkálóval becsíkozzuk. Így kapjuk meg a hálót! Jól lehűtjük!
Darált dióval szórjuk be az oldalát. A tejszínt felverjük, habzsákba töltjük és díszítjük vele a tortát. Továbbá tehetünk rá fél diógerezdeket és karamellből készült díszeket is.
Legalább 3 órát hűtjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Eszterházy torta
Hozzávalók
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Krém: a tej felét a pudingokkal csomómentesre keverjük, a másik felét a cukorral és a fahéjjal felfőzzük. Ha felforrt, a pudingporos tejet hozzáöntjük. Teljesen kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és hozzákeverjük a pudingot, a darált diót és a rumot.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémmel. A tetejét nem, de az oldalát is lekenjük krémmel.
Díszítés: a csokikat vízgőz felett megolvasztjuk, pár csepp olajjal hígítjuk, majd ízlés szerint rákenjük az egyiket a tészta tetejére, a másikat pedig csigavonalban csorgatjuk rá. Fogpiszkálóval becsíkozzuk. Így kapjuk meg a hálót! Jól lehűtjük!
Darált dióval szórjuk be az oldalát. A tejszínt felverjük, habzsákba töltjük és díszítjük vele a tortát. Továbbá tehetünk rá fél diógerezdeket és karamellből készült díszeket is.
Legalább 3 órát hűtjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?