Mogyorótorta
Hozzávalók
A torta aljához és tetejéhez:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót és a keményítőt.
Vegyük ki a sütőlemezt a sütőből és borítsuk sütőpapírral. Egy ceruzával rajzoljuk körbe a papíron a tortaformát, pontosan követve annak falát. Jelöljük ki ezzel a módszerrel két 24-25 cm átmérőjű kört. Vajazzuk ki vékonyan majd lisztezzük a papírt.
Gyújtsuk be a sütőt. (gázsütőt 140 fokra, elektromosat 160 fokra.)
Tegyük át kanállal a fehérjéből készített keveréket a normál fejjel ellátott habzsákba, és töltsük ki vele a sütőpapírra rajzolt köröket, körkörösen mozgatva a habzsákot, önmagába visszakanyarodó spirált formázva.
Süssük 45 percig meleg sütőben. Ha megsült vegyük ki a sütőből és válasszuk le óvatosan a papírról a korongokat, hogy azok ne törjenek szét. Hagyjuk kihűlni.
A tészta elkészítése:
Egy tálban dolgozzuk kézi habverővel lágy krémmé a megpuhult vajat és a cukrot. Ehhez keverjük hozzá habverő segítségével a tojások sárgáit, a lisztet, a keményítőt és a mixerben finomra darált mogyorót. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd dolgozzuk az előző masszához. Vajazzuk és lisztezzük/zsemlemorzsázzuk ki a formát, töltsük bele a masszát.20 percig süssük az előmelegített sütőben.
A krém elkészítése:
Keverjük el alaposan a megpuhult vajat és 24 dkg porcukrot, hogy lágy krémet kapjunk. Ezután keverjük a krémbe kanállal a finomra darált mogyorót.
A torta összeállítása:
A torta alját a sütőrácson hagyva vonjuk be mogyorókrémmel. Erre helyezzük rá a tésztakorongot, amelyet szintén kenjünk meg krémmel. A krémből tegyünk félre két evőkanálnyit. Ezt követően óvatosan rakjuk át a süteményt egy tálra, és fedjük le a harmadik koronggal. Végül vonjuk be a tortát a félretett krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
Mogyorótorta
Hozzávalók
A torta aljához és tetejéhez:
A tésztához:
A krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót és a keményítőt.
Vegyük ki a sütőlemezt a sütőből és borítsuk sütőpapírral. Egy ceruzával rajzoljuk körbe a papíron a tortaformát, pontosan követve annak falát. Jelöljük ki ezzel a módszerrel két 24-25 cm átmérőjű kört. Vajazzuk ki vékonyan majd lisztezzük a papírt.
Gyújtsuk be a sütőt. (gázsütőt 140 fokra, elektromosat 160 fokra.)
Tegyük át kanállal a fehérjéből készített keveréket a normál fejjel ellátott habzsákba, és töltsük ki vele a sütőpapírra rajzolt köröket, körkörösen mozgatva a habzsákot, önmagába visszakanyarodó spirált formázva.
Süssük 45 percig meleg sütőben. Ha megsült vegyük ki a sütőből és válasszuk le óvatosan a papírról a korongokat, hogy azok ne törjenek szét. Hagyjuk kihűlni.
A tészta elkészítése:
Egy tálban dolgozzuk kézi habverővel lágy krémmé a megpuhult vajat és a cukrot. Ehhez keverjük hozzá habverő segítségével a tojások sárgáit, a lisztet, a keményítőt és a mixerben finomra darált mogyorót. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd dolgozzuk az előző masszához. Vajazzuk és lisztezzük/zsemlemorzsázzuk ki a formát, töltsük bele a masszát.20 percig süssük az előmelegített sütőben.
A krém elkészítése:
Keverjük el alaposan a megpuhult vajat és 24 dkg porcukrot, hogy lágy krémet kapjunk. Ezután keverjük a krémbe kanállal a finomra darált mogyorót.
A torta összeállítása:
A torta alját a sütőrácson hagyva vonjuk be mogyorókrémmel. Erre helyezzük rá a tésztakorongot, amelyet szintén kenjünk meg krémmel. A krémből tegyünk félre két evőkanálnyit. Ezt követően óvatosan rakjuk át a süteményt egy tálra, és fedjük le a harmadik koronggal. Végül vonjuk be a tortát a félretett krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?