Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes citromtorta - diabetikus

Tusika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3032-tusika
Tejszínes citromtorta - diabetikus
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Tészta

  • 5 db tojás
  • 5 ek. glukonon
  • 5 ek. teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

Krém

  • 5 dl tejszín
  • folyékony édesítőszer ízlés szerint
  • 1 db citrom leve és héja
  • 2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Tusika Tusika receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból a megszokott módon piskótát sütünk, csak adunk hozzá reszelt citrom héjat is.
A krémhez a tejszínt félig kemény habbá verjük, ekkor adjuk hozzá a folyékony édesítőszert, és 2 csomag habfixálót is. Menet közben ízesítjük citromlével, és citromhéjjal is.
A kihűlt piskótát félbe, vagy 3 részre vágjuk, attól függően, hogy milyen magas lett. Megtöltjük a krémmel, és kívülről is azzal díszítjük. Fél citromkarikával, és habrózsákkal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez a torta az egyik legjobb barátnőmnek készült, aki kislánykora óta cukorbeteg. Így ő is bátran fogyaszthatta, és elmondások alapján nagyon nagyon finom lett!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!