Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás répatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mandulás répatorta

2 db tojás
1 tk. vanília kivonat
17 dkg nádcukor
1 tk. fahéj
1 csipet só
1,2 dl olaj
1 tk. szódabikarbóna
10 dkg rétesliszt
2,5 dkg kókuszliszt
5 dkg darált mandula
22-25 dkg finomra reszelt sárgarépa

Egyéb:

lekvár (ízlés szerint)
tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Nagyon finomra lereszeljük a sárgarépát, a mandulát pedig lehet durvábbra hagyni, de ha finomra van darálva, az is jó.
Egy 24-26 centiméteres, vagy két 18-20 centiméteres kör formát kibélelünk sütőpapírral.

Elkészítés

Egy tálban alaposan összekeverjük a liszteket, mandulát, szódabikarbónát, és a sárgarépát.
Az egész tojásokat a cukorral, sóval, vanília kivonattal, fahéjjal, robotgéppel közepes fokozaton elkezdjük habosítani, majd belecsorgatjuk az olajat.
Végül hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és alacsonyabb fokozaton egyneművé keverjük. Önthető, de nem folyós masszát kell kapnunk.
Beleöntjük a formába, és 180 fokon, 10 perc után 160 fokra levéve, összesen kb. 40-50 perc alatt (vastagságtól függően) megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt, eper, alma, vagy más lekvárral, tejszínnel tálalhatjuk.

Alternatív elkészítés

Ha valakinek nincs kókuszlisztje, pótolja rétesliszttel.
Mandulás répatorta Mandulás répatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!