Fondantos szívtorta
Hozzávalók
Piskóta:
5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
30 dkg liszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding csokoládéízű
1,5 dl víz
4 dl habtejszín
Díszítéshez:
fondant
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd végül a fehérjehabot. Egy nagyobb szív alakú formában megsütjük.
Ha kihűlt, megkenjük a krémmel, amelyhez a pudingport kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a felvert habtejszínt. Kívül is megkenjük vékonyan a krémmel. Ha jól lehűtöttük, beburkoljuk a fondant-tal. Majd feldíszítjük különböző méretű szívekkel, amit fondant-ból szúrunk ki. Én tojásfehérjével kenem meg nagyon vékonyan, mielőtt felrakom.
Ha kihűlt, megkenjük a krémmel, amelyhez a pudingport kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a felvert habtejszínt. Kívül is megkenjük vékonyan a krémmel. Ha jól lehűtöttük, beburkoljuk a fondant-tal. Majd feldíszítjük különböző méretű szívekkel, amit fondant-ból szúrunk ki. Én tojásfehérjével kenem meg nagyon vékonyan, mielőtt felrakom.
Tálalás
16 szelet
Tárolás
Hűtőben tároljuk!
Alternatív elkészítés
Én általában másnap szoktam burkolni! Könnyebb vele dolgozni, ha teljesen megdermedt.
Kedvencnek jelölöm
Fondantos szívtorta
Hozzávalók
Krém:
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding csokoládéízű
1,5 dl víz
4 dl habtejszín
Díszítéshez:
fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd végül a fehérjehabot. Egy nagyobb szív alakú formában megsütjük.
Ha kihűlt, megkenjük a krémmel, amelyhez a pudingport kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a felvert habtejszínt. Kívül is megkenjük vékonyan a krémmel. Ha jól lehűtöttük, beburkoljuk a fondant-tal. Majd feldíszítjük különböző méretű szívekkel, amit fondant-ból szúrunk ki. Én tojásfehérjével kenem meg nagyon vékonyan, mielőtt felrakom.
Ha kihűlt, megkenjük a krémmel, amelyhez a pudingport kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a felvert habtejszínt. Kívül is megkenjük vékonyan a krémmel. Ha jól lehűtöttük, beburkoljuk a fondant-tal. Majd feldíszítjük különböző méretű szívekkel, amit fondant-ból szúrunk ki. Én tojásfehérjével kenem meg nagyon vékonyan, mielőtt felrakom.
Tálalás
16 szelet
Tárolás
Hűtőben tároljuk!
Alternatív elkészítés
Én általában másnap szoktam burkolni! Könnyebb vele dolgozni, ha teljesen megdermedt.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?