Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szivárványos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A lapokhoz:

12 tojás
60 dkg cukor
1 dl olaj
4 dl tej
72 dkg liszt

A fél tortához:

3 tojás
15 dkg cukor
pici olaj
1 dl tej
18 dkg liszt

A krémhez:

6 dl víz
1l hulala

A díszítéshez és a bevonáshoz:

5 dl hulala
Különböző ételfestékek
fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A figurákat a virágokat már előre elkészítettem.

Elkészítés

Négy különböző színű lapot sütünk. Én sárga, piros, zöld és barna lapokat sütöttem! Egy laphoz 3 tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A 3 tojássárgát 9 dkg cukorral, 1 dl tejjel, pici olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Ehhez végül hozzákeverjük a fehérjehabot, kb. 35×40 cm-es lapot sütünk. A barna laphoz kakaóport használtam. A piros és a zöldhöz ételfestéket tettem a tojássárgás keverékbe.
A 4 tojásból készítünk egy 26 cm-es tortát, majd keresztbe és félbe elvágva megtöltjük. Ez lesz a szivárvány a torta tetején. Itt a krémet színezzük meg különböző színekre!
A lapokat összetöltjük és a megmaradt krémet szétosztjuk, hogy megszínezzük a félkör tortához.
A krémhez a pudingport kikeverjük a vízzel és hozzáadjuk a felvert hulalát.
A tortákat jól lehűtjük majd a fél liter felvert hulalával bevonjuk. Különböző figurákat készítünk, és ezzel díszítjük. A szivárványhoz és a széle díszítéshez különböző színre festett krémet, vagy ha nem maradt, akkor hulalát használunk.

Tálalás

Kb. 60 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Szivárványos torta Szivárványos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!