Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zsiráfos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

3 tojás
3 ek. liszt
3 ek. víz
3 ek. cukor

Krém:

2 ek. liszt
5 ek. cukor
8 dl tej
10 dkg vaj

Díszítés:

nyújtható fondant
ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét habbá verem, a sárgáját a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a vizet (forrót), és a lisztet a sütőporral. Alaposan elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a habot. 18' karikában 180 fokon tűpróbáig sütöm. Félreteszem hűlni. A krémhez a száraz hozzávalókat összekeverem, kicsi tejjel csomómentesre keverem, majd felöntöm a maradék tejjel és megfőzöm. Langyosra hűtöm, belekeverem a vajat.
A piskótát három lapra vágom, megkenem a lapokat a krémmel (hagyj egy keveset a külsejére is), bekenem vékonyan az oldalát, tetejét is, és egy órára hűtőbe teszem.
A dermedt tortát bevonom a nyújtható fondanttal, megformázom a fejet, barna ételfestékkel (ha nincs kevés kakaópor, oldva alkoholban) megfestem a foltokat. Kicsi farkincát is készítek, és kész a torta!
Zsiráfos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!