Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Londoni sajttorta

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Londoni sajttorta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

A tortához

  • 150 g vajas keksz (teljes kiőrlésű)
  • 75 g sózatlan vaj (megolvasztva)
  • 50 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 nagy tojás
  • 3 nagy tojássárgája
  • 1½ evõkanál vanília kivonat
  • 1½ evõkanál citromlé
  • 20 cm átmérőjű csatos tortaforma
  • extra erõs háztartási alufólia

A mázhoz

  • 140 ml tejföl
  • 1 evõkanál finom szemű kristálycukor
  • ½ teáskanál vanília kivonat
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

20 cm-es tortaforma, amelynek ki lehet venni az alját. Alufólia extra erős 30 cm-es darab, kétszer.

1. Robotgéppel törjük morzsává a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat, és ezzel is dolgozzuk jól össze. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a morzsatésztát a tortaforma aljába. Tegyük a hűtőbe, hogy összeérjen, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
2. Finoman keverjük simára a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze az egész tojásokkal, a tojássárgájákkal, majd a vaníliával és a citromlével is. Tegyünk fel forrni egy teáskanna vizet.
3. Erős alufóliával csomagoljuk be jó szorosan a már lehűlt tortaformát, hogy az alját és az oldalát egyetlen nagy darab borítsa, majd csomagoljuk be még egy réteggel, és állítsuk egy magas falú sütőtepsibe. Így a vízfürdő során a víz biztosan nem kerül majd be a formába.
4. Töltsük a krémsajtos tölteléket az előhűtött tortaalapra, majd öntsük a kannából a forró vizet a sütőtepsibe, a forma köré. A víznek nagyjából a forma fele magasságáig kell érnie. Ne töltsük túl, különben nehéz lesz a formát kiemelni belőle. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 60 percig. Ennyi idő alatt szépen összeáll, de nem lesz túl kemény. Csak arra van szükségünk, hogy a tejfölös máz szépen a tetejére simuljon, és ne süllyedjen a krémbe.
5. Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával, és öntsük a sajttorta tetejére. Majd tegyük vissza a sütőbe még 10 percre. Ha kész, vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan emeljük ki belőle a tortaformát, és még mindig becsomagolva állítsuk egy rácsra, hogy kihűljön. Amikor már teljesen lehűlt, tegyük a hűtőbe, és csak tálalás előtt 20 perccel vegyük elő, hogy szobahőmérsékletűre engedjen.
Csomagoljuk ki, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 8 adag lesz belőle.

Tálalás

8 szelet.

Tárolás

Hideg helyen letakarva.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!